Kiezen

Ik ben stikjaloers op jouw nieuwe werkplek, Alice! Vandaag werk ik voor een keer bij mijn man op kantoor, omdat ik straks daar in de buurt een afspraak heb. Die vibe, van werkende mensen achter hun laptop, die af en toe koffiehalen, een conference call doen, of juist als een gek op hun toetsenbord rammen, dat is erg lekker. En het houdt me ook bij de les. Geen wasje uit de wasmachine halen, niet even snel een boodschapje doen. Dat zou ik vaker op moeten zoeken. En jij hebt dat nu gewoon elke week!

Breien en tv kijken

Multitasken. Diep vanbinnen weet iedereen wel dat dat niet werkt. Lees verder Kiezen

Bingewatching

Hi Alice,

Wat heerlijk om in jouw aftrap in een adem genoemd te worden met Bassie en Adriaan! Ik dacht dat ik het doel in mijn leven had bereikt met het lanceren van Weekendje Weg, maar er bleek dus nog een ander onvervuld verlangen te zijn. Met deze blogserie wordt dat alsnog vervuld.

Trap na

Dat jij de aftrap mag doen, heeft er zeker niets mee te maken dat deze blogreeks jouw idee was? Ik geef toe dat ik de boot ‘wegens drukke werkzaamheden’ even heb afgehouden. De klik tussen ons voel ik gelukkig ook en dat komt vooral door de overeenkomsten die jij noemt. Daarnaast hebben we ook nog allebei een bril, wonen we in een dorp en gaan graag naar theater of een festival en we waren elkaars kritische lezers. Wat extra helpt is dat we beiden de nuchterheid zelve zijn. Toch?

Achterlopen

Er is ook heel veel dat we niet van elkaar weten. Waar ik nieuwsgierig naar ben, is of jij ook zo verslaafd bent aan televisieseries. Lees verder Bingewatching

Laat maar lopen

Maand van de leuke dingen

Er gebeurt teveel op het moment. September zit vol leuke dingen, veel dingen die het vermelden waard zijn. Ze malen allemaal rond in mijn hoofd. Ik spuug ze uit op What’s app, Facebook, Linked in, Twitter, maar ik merk dat het ook voor mijn familie, vrienden, volgers, fans af en toe teveel wordt. Soms is het goed om alles even overzichtelijk op een rijtje te zetten. Soms is het beter om het zo maar even te laten. Ik parkeer ze even hier.

Laat maar lopen

De maand begon goed met de succesvolle vertoning van een nieuwe 48 hour film van team Exception in theater LantarenVenster in Rotterdam.  Lees verder Maand van de leuke dingen

Fragment Weekendje Weg

De enthousiaste reacties op Weekendje Weg blijven binnenstromen. Of ik nu op de sportschool ben, Engelse les geef, of een dagje ga varen: lezeressen van alle leeftijden komen naar me toe om te vertellen dat ze genoten hebben van het boek. Ik word er verlegen van, maar het is natuurlijk ontzettend leuk om te horen.

Het maakt voor mij wat minder ongemakkelijk  om het boek te promoten. Ik doe het blijkbaar niet voor mezelf. Nee, ik bewijs er potentiële lezers een dienst mee. Want als ik niet laat weten dat het boek er is, zullen ze het ook niet gaan lezen en ervan genieten.

Afgelopen zaterdag mocht ik twee passages voorlezen in de Bibliotheek in Naaldwijk tijdens Podium Westland. Daar stond ik dan, tussen de andere Schrijvers tussen de Kassen. Ik luisterde naar hun mooie gedichten en genoot van de diversiteit. Maar ik genoot vooral van het voorlezen an sich. Wat ben ik toch verknocht aan mijn eigen personages…

Je kunt hier een fragment beluisteren van Sylvia, een van de vijf zussen in Weekendje Weg. Smaakt het naar meer? Je kunt het boek bij iedere boekhandel bestellen, maar ook bij Godijn Publishing, ‘mijn’ uitgeverij. Wil je meer fragmenten? Laat het weten bij de reacties!

Fragment Weekendje Weg

Weekendje Weg – een stap verder

Ik moet eerlijk bekennen: ik had nog nooit van boekbloggers en leesclubs gehoord. Lezen doe je in je eentje en tips voor nieuwe boeken krijg je van vrienden, kranten en tijdschriften en DWDD. Zo zat het bij mij. Ik leen boeken van de bieb, koop hooguit iets als ik een keer een boekenbon heb gekregen of punten voor bol.com heb gespaard. En zelfs dan zijn het vaak studieboeken over schrijven. De enige uitzondering op de regel is de complete serie van Harry Potter, inclusief theatertekst en filmscript. Van mij worden schrijvers dus niet rijk.

Leesgroepen

Sinds mijn debuutroman Weekendje Weg op 6 mei is gepubliceerd, is er een wereld voor me open gegaan. Lees verder Weekendje Weg – een stap verder

Weekendje Weg in de etalage

Het is alweer drie maanden geleden dat mijn debuutroman Weekendje Weg feestelijk werd gelanceerd. Ik zag het als een eindstation: “U heeft uw bestemming bereikt”, maar niets is minder waar. Het schrijven en herschrijven, het redigeren, het voorbereiden van de lancering zelf was een lange, bijzondere reis die energie kostte, maar zeker ook opleverde. Maar het bleek pas het begin.

VrijMiBoekBorrel

De ontlading kwam op die 6e mei in Hoorn met alle Boek10 auteurs en vooral ook op de VRIJdagMIddagBOekborrel die ik een week later voor vrienden en familie organiseerde. Het was een groot feest. Daarna kwamen stukjes in de krant, het afhalen van bestellingen thuis, het afgeven bij boekhandels in de buurt. Vervolgens de eerste recensies van lezers. En nog steeds had ik een grijns van oor tot oor op mijn gezicht.  Lees verder Weekendje Weg in de etalage

Tips voor tekstschrijvers

Een paar weken geleden vroeg collega-tekstschrijver (en mede Boek 10-er) Alice Bakker mij om mijn gouden tip voor andere tekstschrijvers. Dat vroeg ze niet alleen aan mij. Nee, ze trommelde zo’n twintig collega’s op. Dat is op zich al een hele prestatie!

Waaier van expertise

Alle tips zijn gebundeld in dit goed leesbare blogbericht. Het is een mooie lijst geworden met een grote diversiteit aan tips. In het artikel geeft Alice een heldere opsomming  per thema. Lees verder Tips voor tekstschrijvers

Eigen baas

Tien jaar geleden nam ik afscheid van mijn vaste baan en collega’s. ‘Geen moment spijt’ is een stellige bewering die niet echt bij mij past, maar wat heeft het eigen baas zijn mij veel gebracht! Gisteravond brainstormde ik bijvoorbeeld over een nieuwe musical. De derde voor mij met dit ervaren team. En wat wordt het weer leuk!

Tijd, geld en talent

Straks ga ik verder met het oppoetsen van mijn eerste roman Weekendje weg (had ik al gezegd dat de lancering op 6 mei is ;-)). Ik heb toneelstukken geschreven, workshops social media, toneel en creatief schrijven georganiseerd, films gemaakt, heel veel bijlessen gegeven en teksten voor de meest uiteenlopende bedrijven en organisaties geredigeerd en geschreven. Dat was allemaal niet gebeurd, als ik veilig in loondienst was gebleven en niet mijn tijd, geld en talent in een schrijfopleiding had gestopt.

Lees verder Eigen baas

Contract Weekendje Weg Boek 10

Weekendje Weg op eigen benen en dat is eng!

Zo’n zes jaar geleden begon het allemaal met een idee, een locatie en vijf vrouwelijke personages: “Weekendje Weg”. De titel is in de loop der jaren nooit veranderd, maar de inhoud en vorm zijn wel degelijk anders dan in het begin. Het verhaal schreef zichzelf als een webfeuilleton, transformeerde tot een filmsynopsis en groeide uiteindelijk uit tot een volwaardige roman.

Lancering

Een roman! Nou ja, technisch gesproken is het nu nog een manuscript dat bij de eindredacteur ligt en waar waarschijnlijk nog wat aan gesleuteld moet worden. Maar daarna is het dan echt een roman: met een isbn-nummer, een uitgeverij, een cover en heel veel lettertjes. Lees verder Weekendje Weg op eigen benen en dat is eng!

In vijf stappen naar aantrekkelijke blogberichten

Aantrekkelijke blogberichten schrijven is met deze checklist erbij niet moeilijk.

1 Onderwerpen verzamelen

Ideeën voor aantrekkelijke blogberichten pik je op uit de mail, de krant, sociale media of gesprekken met klanten en collega’s-ondernemers. Pluk je gedachten, parkeer ze in een papieren notitieboekje of in een online versie op je telefoon of in een programma als Evernote. Zorg ervoor dat je ze later weer terug kunt vinden. Verzamel ook plaatjes of foto’s die je later aan je gedachten en onderwerpen kunt koppelen.

Vraag je je hierbij af:

  • Wat kun jij vanuit je eigen expertise toevoegen aan dit onderwerp?
  • Welke informatie mis je nog?
  • Hoe kun jij bijdragen aan de discussie of antwoord geven op vragen?

Lees verder In vijf stappen naar aantrekkelijke blogberichten