reacties Weekendje Weg

Weekendje weg

Vijf zussen en een weekend vol verrassingen en intriges

Op zaterdag 6 mei 2017 wordt mijn eerste roman, getiteld Weekendje Weg, met negen andere boeken feestelijk gelanceerd in het kader van het Boek10 project.

Logline: Het jaarlijkse weekendje weg van vijf zussen (Sylvia, Iris, Els, Karin en Tara) loopt uit de hand als ze allemaal een geheim blijken te hebben.

“Weekendje weg” is een roman over vijf zussen die een weekend met elkaar in een vakantiehuis doorbrengen. Ze hebben allemaal een geheim dat ze liever niet delen, maar (zoals dat gaat bij zussen) binnen drie dagen liggen alle sores op tafel. Ze blijken elkaar minder goed te kennen dan ze dachten.

Eén zus blijkt al tien jaar een verhouding te hebben met een getrouwde man. Ze botst met haar oudste zus die juist haar man verdenkt van overspel. De losbol van het stel heeft geldzorgen, de zakenvrouw tobt met haar gezondheid en de benjamin is zwanger geworden tegen de wens van haar vriend in. Hoe gaan ze dit allemaal oplossen en overleven deze verschillende karakters een weekend samen in de polder?

Van idee tot plan

In november 2010 ben ik begonnen met schrijven van een blogfeuilleton over 5 vriendinnen die samen een weekend weg gaan. Gaandeweg werden dit zussen. In oktober 2011 mocht ik voorlezen uit eigen werk. Hoe dat ging, lees je hier.

Tijdens de NaNoWriMo (National Novel Writing Month) in november 2012 en in november 2013 heb ik het feuilleton afgerond en tot roman gebombardeerd. Hier kun je lezen over het hobbelige pad er naar toe.

De weg naar publicatie

Begin 2014 is het manuscript op basis van de eerste 10 pagina’s op de longlist van de Nieuwe Schrijversprijs geplaatst. De shortlist heb ik niet gehaald, omdat ik nog geen contract wilde tekenen.  Ik vond het boek zelf nog niet helemaal af.

In december 2014 en februari 2015 is het dan eindelijk gelukt om het verhaal helemaal af te ronden. Ik stuurde het in voor de Coffeecompany Book Award: ruim 70 inzendingen en maar 3 boeken op de shortlist. Daar zat “Weekendje weg” helaas niet bij. In 2016 hoorde ik van het Boek10 project van Godijn Publishing. Ik stuurde mijn manuscript op ter beoordeling en na enig verder schaafwerk werd het goed genoeg geacht voor publicatie. Nieuwsgierig hoe dit afloopt: Volg Weekendje weg op Facebook!

Fragment uit Weekendje Weg

Els zakt neer op de bank naast Sylvia, klaarblijkelijk met het voornemen om daar zelf voorlopig te blijven zitten. Even voelt Sylvia de neiging om op te staan en het gewonde kind direct te hulp te schieten, maar met de grootst mogelijke wilskracht weet ze die neiging te bedwingen.

‘Oh,’ zegt ze en kijkt weer voor zich uit. ‘Bijna, zeg je? Misselijk? Bloed? Nee? Ademt ze nog? Dan valt het allemaal wel mee.’ Ze richt haar aandacht volledig op een vlieg die vlak voor haar neus op het gemak wordt ingekapseld door een joekel van een kruisspin. ‘Het kan altijd erger,’ zegt Sylvia droog.

(fragment uit Weekendje Weg)

 

5 gedachten over “Weekendje weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *