Vijf zussen en een weekend vol verrassingen

Weekendje weg is een roman over vijf zussen die een weekend met elkaar in een vakantiehuis doorbrengen. Ze hebben allemaal een geheim of probleem dat ze liever niet delen, maar (zoals dat gaat bij zussen) binnen drie dagen liggen alle sores op tafel. Ze blijken elkaar minder goed te kennen dan ze dachten. De verhoudingen komen op scherp te staan.

Eén zus blijkt al tien jaar een verhouding te hebben met een getrouwde man. Ze botst met haar oudste zus die juist haar man verdenkt van overspel. De kunstenares van het stel heeft geldzorgen, de zakenvrouw tobt met haar gezondheid en de benjamin is zwanger geworden tegen de wens van haar vriend in. Hoe gaan ze dit allemaal oplossen en overleven deze verschillende karakters een weekend samen in de polder?

Het boek is voor € 15,95 te bestellen bij iedere boekhandel, ook online. Wil je een gesigneerd exemplaar of een persoonlijk opdracht in het boek voor jezelf of iemand anders, neem even contact op.

Luisterfragment

Hier kun je luisteren naar een fragment uit Weekendje Weg, dat ik op 8 november 2017 voorlas tijdens Café Mooie Woorden in Naaldwijk. De zussen hebben met elkaar gekookt en heerlijk gegeten en gedronken. De jongste, Tara, is zwanger, maar heeft dat nog niet verteld. Ze is de enige die nog nuchter is. Haar zussen zijn naar buiten voor wat frisse lucht. En dan…

Van idee tot plan

In november 2010 ben ik begonnen met schrijven van een blogfeuilleton over 5 vriendinnen die samen een weekend weg gaan. Gaandeweg werden dit zussen. In oktober 2011 mocht ik voorlezen uit eigen werk. Hoe dat ging, lees je hier.

Tijdens de NaNoWriMo (National Novel Writing Month) in november 2012 en in november 2013 heb ik het feuilleton afgerond en tot roman gebombardeerd. Hier kun je lezen over het hobbelige pad er naar toe.

De weg naar publicatie

Begin 2014 is het manuscript op basis van de eerste 10 pagina’s op de longlist van de Nieuwe Schrijversprijs geplaatst. De shortlist heb ik niet gehaald, omdat ik nog geen contract wilde tekenen.  Ik vond het boek zelf nog niet af.

In december 2014 en februari 2015 is het dan eindelijk gelukt om het verhaal helemaal af te ronden. Ik stuurde het in voor de Coffeecompany Book Award: ruim 70 inzendingen en maar 3 boeken op de shortlist. Daar zat “Weekendje weg” helaas niet bij. In 2016 hoorde ik van het Boek10 project van Godijn Publishing. Ik stuurde mijn manuscript op ter beoordeling en na enig verder schaafwerk werd het goed genoeg geacht voor publicatie.

Op zaterdag 6 mei 2017 is mijn debuutroman, getiteld Weekendje Weg, met negen andere boeken feestelijk gelanceerd in het kader van het Boek10 project.

Logline: Het jaarlijkse weekendje weg van vijf zussen (Sylvia, Iris, Els, Karin en Tara) loopt uit de hand als ze allemaal een geheim blijken te hebben.

Fragment uit roman Weekendje Weg

Els zakt neer op de bank naast Sylvia, klaarblijkelijk met het voornemen om daar zelf voorlopig te blijven zitten. Even voelt Sylvia de neiging om op te staan en het gewonde kind direct te hulp te schieten, maar met de grootst mogelijke wilskracht weet ze die neiging te bedwingen.

‘Oh,’ zegt ze en kijkt weer voor zich uit. ‘Bijna, zeg je? Misselijk? Bloed? Nee? Ademt ze nog? Dan valt het allemaal wel mee.’ Ze richt haar aandacht volledig op een vlieg die vlak voor haar neus op het gemak wordt ingekapseld door een joekel van een kruisspin. ‘Het kan altijd erger,’ zegt Sylvia droog.

(fragment uit Weekendje Weg)

 

10 thoughts on “Weekendje weg, de roman”

 1. Hallo José!
  Ik heb enkele dagen geleden jouw boek ontdekt bij de minibieb van jouw straat!
  Daar ik een artikel in de krant een tijdje terug las; was ik nieuwsgierig over jouw debuut roman.
  Wat ik over vind:
  – Goed idee om deze boek bij de minibieb af te leveren!
  Je moet lef hebben om de mogelijkheid te geven aan iedereen, om zo makkelijk zijn bevindingen over jouw boek aan je door te geven door jouw Facebook pagina of jouw website. Wel een goede manier om door feedback verder te komen.
  – De werelden van deze zussen is zo anders als de mijne,op het eerste blik, dat het voor me veel meer inleiding nodig is om echt sympathie, interesse te krijgen voor wat zich afspeelt bij de zussen.
  Voor een serie film, zou het, lijkt me, een goed kanevas zijn, als begin ervan. De filmmaker zou nog genoeg ruimte over hebben om zijn eigen inbreng in te verwerken.

  Het beste verder met jouw projecten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.