De uiterste inzenddatum van deze wedstrijd is helaas verstreken. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe wedstrijden of schrijfactiviteiten? Volg dan mijn Facebookpagina Schrijven Midden-Delfland of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

José van Winden Tekstproducties organiseert samen met Historische Vereniging Oud-Schipluiden een schrijfwedstrijd ter gelegenheid van het Open Monumentenweekend (14 en 15 september 2019).

  • Heb je altijd al een ontroerend, spannend of verrassend gedicht of verhaal willen schrijven dat zich afspeelt in je eigen omgeving?
  • Wil je je meten met andere amateurschrijvers?
  • Heb je al iets geschreven en wil je het graag voordragen voor een enthousiast publiek?

Doe dan mee met de schrijfwedstrijd Monumentaal Midden-Delfland!

Zo doe je mee:

  • Schrijf een gedicht of een kort verhaal van max. 400 woorden
  • Laat je inspireren door de monumenten van Midden-Delfland. 
  • Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf 12 jaar, woonachtig in Nederland.
  • Een ingezonden gedicht of verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn. 
  • Er mag maximaal één verhaal per persoon worden ingezonden.

Deadline

E-mail je verhaal uiterlijk zaterdag 31 augustus 2019, 23.59 uur Nederlandse tijd naar jose@josevanwinden.nl als .doc-bestand.

Rederijkersmiddag 15 september

Deelnemers krijgen de gelegenheid om hun inzending voor te dragen tijdens een Rederijkersmiddag in Schipluiden op zondag 15 september 2019. Inzenders krijgen hiervoor per e-mail een persoonlijke uitnodiging.

Tijdens deze feestelijk middag krijgt de winnaar een cadeaubon uitgereikt door Streekdichter Westland Dirk den Hoed.

Wat zijn monumenten? 

Dit zijn markante gebouwen, zoals boerderijen, woningen, kerken of bruggen. Maar ook het beschermde polderlandschap van Midden-Delfland of de beschermde dorpsgezichten van Maasland of ‘t Woudt tellen mee. Of varende monumenten, zoals zeilschepen die met de Westland Race in Schipluiden te vinden zijn. Er is genoeg keus. Midden-Delfland kent 169 gemeentemonumenten en 98 rijksmonumenten. Een volledige lijst is te vinden op https://www.middendelfland.nl/monumenten/monumenten-erfgoed_41565/.

Tips over schrijven en meer schrijfwedstrijden vind je op Schrijvenonline!