Weekendje Weg in de etalage

Het is alweer drie maanden geleden dat mijn debuutroman Weekendje Weg feestelijk werd gelanceerd. Ik zag het als een eindstation: “U heeft uw bestemming bereikt”, maar niets is minder waar. Het schrijven en herschrijven, het redigeren, het voorbereiden van de lancering zelf was een lange, bijzondere reis die energie kostte, maar zeker ook opleverde. Maar het bleek pas het begin.

VrijMiBoekBorrel

De ontlading kwam op die 6e mei in Hoorn met alle Boek10 auteurs en vooral ook op de VRIJdagMIddagBOekborrel die ik een week later voor vrienden en familie organiseerde. Het was een groot feest. Daarna kwamen stukjes in de krant, het afhalen van bestellingen thuis, het afgeven bij boekhandels in de buurt. Vervolgens de eerste recensies van lezers. En nog steeds had ik een grijns van oor tot oor op mijn gezicht. Weekendje Weg is geen hoogstaande literatuur, het is geen boek met een boodschap. Het is wel een boek dat lekker weg leest. Waar je echt induikt als je op vakantie bent, of lekker lui in de tuin of op het strand ligt. Een boek dat vooral vrouwen graag lezen. Alle vrouwen in mijn omgeving zijn om. Zo’n 20% van de eerste druk is verkocht in eigen kring. En nu? Ja, nu moet het verder.

En doorrrr

Maar hoe? Hoe krijg ik Weekendje Weg voor het voetlicht bij de lezers waar ik nog geen binding mee heb? Hoe bereik ik ze, als Matthijs de deur dicht gooit en Linda wel iets anders aan haar hoofd heeft? En hoe voorkom ik dat ik het gevoel krijg dat ik aan het leuren ben met mijn vierde kindje? Want dat wil ik dus absoluut niet. Leuren. Gelukkig houdt mijn uitgeefster mij bij de les en helpt ze waar ze kan. Maar uiteindelijk ben ik natuurlijk de beste ambassadeur van mijn eigen boek. Tijd voor creatieve acties. Daar ga ik het komende Weekendje Weg eens goed over nadenken. En ondertussen blijf ik natuurlijk gewoon apetrots op mijn debuut! En hoor ik ook graag wat jij ervan vindt!

Weekendje Weg in de etalage
Leuren in de plaatselijke bibliotheek, waar Weekendje Weg voortdurend is uitgeleend.

3 gedachten over “Weekendje Weg in de etalage”

  1. Pingback: 7 tips om schrijver een onvergetelijke Sinterkerst te bezorgen - José van Winden Tekstproducties

  2. Pingback: Weekendje Weg is bijna jarig - José van Winden Tekstproducties

  3. Pingback: Weekendje Weg - een stap verder - José van Winden Tekstproducties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.