Jaaroverzicht 2014

Ik heb in 2014 voor uiteenlopende bedrijven en organisaties opdrachten uitgevoerd. U vindt hier een compleet overzicht van mijn activiteiten.

Teksten

 • Een yogalerares wilde haar yogalessen voor kinderen promoten.
  Ik heb voor haar een folder gemaakt met een eenvoudige opmaak en een wervende tekst.
 • Een bloemenwinkel wilde zich gaan vernieuwen. Dit was zichtbaar in het nieuwe logo, maar ook op de website moest het één en ander worden bijgesteld.
  Ik heb nieuwe, duidelijke, maar ook uitnodigende teksten geschreven.
 • Een schoonheidsspecialiste, waarvoor ik in 2013 een website heb gemaakt, had teksten nodig voor nieuwe promotiemateriaal.
  Ik heb een flyer en een advertentietekst geschreven en direct ook de teksten op de website bijgewerkt.
 • Een bloemiste die ook workshops bloemschikken geeft, had een website waar zij zelf niets aan kan veranderen. Ze wil graag iets moderners met veel foto’s waar ze zelf gemakkelijk pagina’s en berichten aan toe kon voegen.
  Ik maakte voor haar een eenvoudige WordPress website en schreef er ook de teksten voor.
 • Een constructiebedrijf vroeg mij om een advertentietekst op te stellen.
  Ik schreef een tekst waarmee ze meer bezoekers naar hun beursstand kunnen trekken.
 • Een webdesigner wilde graag dat de teksten op haar eigen website en in haar sociale media profielen werden geprofessionaliseerd.
  Ik heb haar geadviseerd en persoonlijke, maar professionele teksten geschreven.
 • Een leverancier van kunstgras wilde meer klanten krijgen via zijn website.
  Ik heb voor hem een aantal blogs en nieuwsbrieven geschreven en enkele teksten op zijn website aangepast.
 • De website van een schoonmaakbedrijf was aan vernieuwing toe.
  Ik schreef er nieuwe teksten voor.
 • Een aanbieder van online leeromgevingen en cursussen wilde graag een toegankelijkere website.
  Ik heb de teksten geschreven en advies gegeven over de structuur van de website.
 • Een nieuwe bed and breakfast wilde graag een heldere, strakke website om zichzelf goed te kunnen profileren.
  Ik schreef de bijpassende teksten in het Nederlands en in het Engels.
 • Een nieuwe maaltijdservice wilde zich onderscheidend in de markt zetten.
  Ik schreef de teksten voor de flyer en een advertentie en dacht mee over teksten voor de website.

Workshops

 • De kinderen van de naschoolseopvang van Kindercentrum ’t Kickertje krijgen diverse workshops aangeboden. Ik ben zes weken lang, één uur per week, met hen gaan schrijven. We deden taaloefeningetjes om de schrijfklieren op te warmen en ik vertelde ze iets over de structuur van verhalen, maar ze mochten er vooral zelf op los fantaseren.

Vertalingen

 • Een montagebedrijf in de kleinmetaalindustrie kreeg een grote opdracht. Veel schriftelijke informatie was in het Engels. Ik heb juridische overeenkomsten, werkbeschrijvingen en correspondentie voor hen van het Engels naar het Nederlands vertaald, zodat iedereen begreep wat er van hen verwacht werd.
 • Een lokale kunstenares wilde haar website ook toegankelijk maken voor niet-Nederlands sprekende geïnteresseerden. Ik heb de algemene teksten en de omschrijvingen van haar kunstwerken voor haar naar het Engels vertaald.
 • Een bedrijf in gevitaliseerd water wilde zijn visie en producten voor een internationaal gezelschap presenteren. Ik heb voor hen teksten van het Nederlands naar het Engels vertaald, zodat ze goed voor de dag zouden komen.

Social media advies

 • Een constructiebedrijf wilde graag sociale media in gaan zetten om  meer klanten te kunnen bereiken in een nieuwe markt.
  Ik heb de medewerkers geholpen met het invullen van hun Linkedin profielen, een bedrijfsprofiel op Linkedin aangemaakt en de directie geadviseerd over het gebruik van sociale media.
 • Een collega-ondernemer wilde graag meer met sociale media gaan doen, maar had hierbij advies en een zetje nodig.
  Dat zetje heb ik haar gegeven.
 • Een basisschool wilde in de week van de  mediawijsheid aandacht besteden aan veilig gebruik maken van sociale media.
  Ik heb kinderen van groep 7 en 8 ingewijd in de kansen en de gevaren van de nieuwe media en de ouders tijdens een ouderavond gestimuleerd om hierover met elkaar en met hun kinderen in discussie te gaan.
 • Een netwerkorganisatie wilde haar leden graag informeren over het inzetten van blogs voor hun marketing.
  Ik heb hierover een workshop gegeven. Mijn tips zijn terug te vinden op mijn eigen blog.

Script

Enkele organisaties die de belangen behartigen van boeren, natuurbeschermers en recreatie in mijn omgeving wilden graag een korte film die duidelijk alle aspecten van hun werk onder de aandacht brengt. Samen met een videoproductiebedrijf heb ik een opzet gemaakt voor de film en een script hiervoor geschreven. Ook leverde ik mijn bijdrage voor de voice-over tekst.

Toneelstuk

Voor het allerlaatste Cult Royale huiskamerfestival in Schipluiden schreef ik een eenakter voor drie actrices. Drie zussen komen samen op de verjaardag van één van hen, maar de ontmoeting verloopt (tot hilariteit van de toeschouwers) allesbehalve feestelijk.

Bijles

Eén van mijn leerlingen is dit jaar geslaagd voor het VWO-examen. Ik heb in 2014 scholieren van verschillende niveaus mogen ondersteunen bij het maken van hun huiswerk of het voorbereiden op hun examens. Ik doe dat met veel plezier, zoals je hier wel kunt lezen.

Diversen

Daarnaast heb ik mijn steentje bijgedragen als bestuurslid van VIA, Netwerk voor Ondernemende Vrouwen in Midden-Delfland en als redactielid van het Bezoekerscentrum van Midden-Delfland.