Weekendje Weg: van idee tot boek

Van idee tot plan

In november 2010 ben ik begonnen met het schrijven van een blogfeuilleton over 5 vriendinnen die samen een weekend weg gaan. Gaandeweg werden dit zussen. In oktober 2011 mocht ik voorlezen uit eigen werk. Hoe dat ging, lees je hier.

Tijdens de NaNoWriMo (National Novel Writing Month) in november 2012 en in november 2013 heb ik het feuilleton afgerond en tot roman gebombardeerd. Hier kun je lezen over het hobbelige pad er naar toe.

De weg naar publicatie

Begin 2014 is het manuscript op basis van de eerste 10 pagina’s op de longlist van de Nieuwe Schrijversprijs geplaatst. De shortlist heb ik niet gehaald, omdat ik nog geen contract wilde tekenen.  Ik vond het boek zelf nog niet af.

In december 2014 en februari 2015 is het dan eindelijk gelukt om het verhaal helemaal af te ronden. Ik stuurde het in voor de Coffeecompany Book Award: ruim 70 inzendingen en maar 3 boeken op de shortlist. Daar zat “Weekendje weg” helaas niet bij. In 2016 hoorde ik van het Boek10 project van Godijn Publishing. Ik stuurde mijn manuscript op ter beoordeling en na enig verder schaafwerk werd het goed genoeg geacht voor publicatie.

Op zaterdag 6 mei 2017 is mijn debuutroman, getiteld Weekendje Weg, met negen andere boeken feestelijk gelanceerd in het kader van het Boek10 project.