voorkant Cheeta en Slo

Cheeta en Slo in Cittaslow

Cheeta en Slo zijn dikke vrienden. De kat en de slak wonen in de polders van Midden-Delfland waar ze allerlei avonturen beleven. Op een dag krijgen ze een uitnodiging van Pad. Hij viert zijn verjaardag. Cheeta wil er snel naartoe, omdat hij bang is dat ze anders het feestje missen. Slo heeft niet zoveel haast, maar kruipt toch bij hem achterop.

Cheeta gaat er als een haas vandoor. Slo kan maar nauwelijks blijven zitten. Als Cheeta over een hekje springt, valt Slo op de grond. Wat nu?

Cheeta en Slo in Cittaslow, voorgelezen door Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland

NB. Voor Nederlandse ondertiteling bij het filmpje: klik door naar YouTube.

Cittaslow

Cheeta en Slo in Cittaslow is een nieuw prentenboek voor peuters en kleuters. Het verhaal speelt zich af in het Bijzonder Provinciaal Landschap van Midden-Delfland, ingeklemd tussen de steden Delft, Den Haag en Rotterdam. Voor kinderen uit die streek valt er in de kleurrijke platen van Deborah van de Leijgraaf veel te herkennen. Maar ook wie van elders komt zal meevoelen met de kleine vriendjes en hun aansprekende verhaal over aandacht voor elkaar en de natuur om hen heen. Eind september 2020 was het zo ver: kat Cheeta en slak Slo gingen de wijde wereld in! Na een feestelijke lancering tijdens de start van de Kinderboekenweek in Midden-Delfland kregen alle 4-jarigen aldaar het boek uitgereikt.

Te koop

Het boek kost €14,95, ISBN: 9789090335025 en is te koop bij verkooppunten rondom Midden-Delfland: 

 • in Schipluiden (Beauty Instore, Net Even Anders en het Raadhuis)
 • in Den Hoorn (Zoes Conceptstore)
 • in Delft (boekhandel De Omslag, Poppedijn en Readshop Kempers)
 • in Maasland (Hoeve Bouwlust)
 • in Schiedam (boekwinkel Post Scriptum)
 • in Maassluis (boekhandel Het Keizerrijk)
 • en Naaldwijk (Readshop).

Maar het boek is ook bij mij te bestellen. Ben je nu al verliefd op de tekeningen? Kijk dan zeker in de webwinkel van illustratrice Deborah van de Leijgraaf, want daar is al een assortiment aan stickervellen, ansichtkaarten en zelfs stoffen met Cheeta en Slo te vinden!

Poes Cheeta en slak Slo
De vriendjes Cheeta en Slo in Cittaslow

Met dank aan

We hebben Cheeta en Slo in Cittaslow in zo’n mooie kwaliteit op gerecycled papier kunnen laten drukken door bijdragen van Gemeente Midden-Delfland, Beheerstichting Loswal “De Bonnen” en Stichting Promotie Groen Midden-Delfland. Zo’n 550 exemplaren zijn in de Kinderboekenweek uitgedeeld aan de kinderen in groep 1 en 1/2 van de basisscholen in Midden-Delfland.

1 gedachte over “Cheeta en Slo in Cittaslow”

 1. Daisy de Klepper

  Ik werk bij Kindercentrum ’t Kickertje en wil graag 3 boeken bestellen.
  De oudste BSO kinderen lezen altijd een boek voor tijdens de Kinderboekenweek aan de jongste kinderen en dit is daar natuurlijk het beste boek voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.