Schrijfcafé Midden-Delfland

Schrijfcafé’s

Binnenkort worden hier de data van schrijfcafé’s in 2021 gepubliceerd. Wil je graag op de hoogte blijven? Laat hieronder een bericht achter of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voor wie is het schrijfcafé?

  • †Je houdt van het schrijven van verhalen en gedichten, maar thuis komt er niets van?
  • Je bent op zoek naar schrijftips en inspiratie?
  • Je wilt een gedicht of verhaal voorlezen tijdens de Rederijkersmiddag op zondag 15 september 2019 in Schipluiden, maar hebt nog geen tekst of wilt feedback op een tekst?

Meld je dan aan voor het Schrijfcafé!

Wat gaan we doen?

We starten het schrijfcafé met een opwarmoefening, waardoor je de dagelijkse beslommeringen van je afschudt en je je hoofd klaar maakt voor het creatieve werk. Daarna krijg je opdrachten die inspireren tot het schrijven van een gedicht of verhaal. Vervolgens schrijf je jouw eigen tekst.

Wat kost dat?

15 euro. Dit is inclusief thee of koffie en begeleiding. Je kunt bij binnenkomst contant afrekenen. Vooraf aanmelden is gewenst op jose@josevanwinden.nl.

Voorproefje

Het laatste schrijfcafé dateert uit december 2017 toen we kerstverhalen schreven en dat zag er zo uit:

Kerstverhalen schrijven

Reviews

In april 2015 organiseerde ik het eerste Schrijfcafé in Midden-Delfland. Deze en volgende edities waren een succes. Dit vonden deelnemers ervan:

“Het Schrijfcafé gaf zin in méér!” (Corine)

“In een gezellige sfeer krijg je tips voor het schrijven, waardoor je hierin ook weer  zelfvertrouwen krijgt. Echt leuk, een aanrader!!” (Anneke)

“Inmiddels tweede les gehad bij José. Je moet even over een drempeltje heen om echt te gaan schrijven, maar daarna gaat het voordat je het weet, in en sneltreinvaart. Voor mij was het een unieke ervaring om te ervaren dat je pen niet snel genoeg gaat, zoveel komt er naar boven. Echt heel leuk, ik zou zeggen, ervaar het zelf eens.” (Jessica)

“Schrijfcafé was inspirerend, ik kan het iedereen aanraden!” (Nel)

“Meteen even een review. Vanochtend meegedaan aan (of is het ‘in’) het eerste Schipluidens Schrijfcafé. Dat maakte niet alleen de tongen maar vooral de pennen los … Mijn roodgloeiend toestenbord is mijn getuige: het inspireert, samen en met focus schrijven. Bedankt José en medeschrijvers. Tot volgende keer!” (Annelou)

Daydreaming is not writing. Create the story by writing it down. (Robert McKee)

Meer doen met schrijven? Meedoen met schrijfwedstrijden? Meer tips? Kijk eens op Schrijven Online.

4 gedachten over “Schrijfcafé’s”

  1. Pingback: Even volhouden nog - Wat is jouw verhaal?

  2. Pingback: Les in fantasie - José van Winden Producties

  3. Elvera van Leeuwen

    Vandaag voor het eerst deelgenomen aan het schrijfcafé. Super leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar. Ik ging met de basis van een blogbericht onder mijn arm naar huis, iets waar ik anders zeker nog niet aan toe gekomen was. Top, dank je wel José

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.