Wedstrijdreglement Schrijfwedstrijd Ode aan Midden-Delfland

Algemeen

 1. De schrijfopdracht voor de schrijfwedstrijd 2021 is: schrijf een gedicht, een verhaal, een rap of liedtekst waarin je een Ode brengt aan Midden-Delfland. Dit kan zijn aan het landschap, de historie of de mensen.
 2. De inzending mag per persoon bestaan uit één gedicht of rap/spoken word met maximaal 30 regels of één verhaal van minimaal 400 tot maximaal 1500 woorden.
 3. De schrijver woont of werkt in dit gebied of komt er regelmatig.
 4. De mensen die in dit gebied wonen, dwz de gemeente Midden-Delfland en de randen van omliggende gemeenten, worden in het bijzonder aangemoedigd om met andere ogen naar de eigen omgeving te kijken..

Achtergrondinformatie

 1. In 2019 werd de eerste schrijfwedstrijd in Midden-Delfland uitgeschreven.
 2. De aanleiding was de Rederijkersbijeenkomst tijdens het Open Monumentenweekend op het kasteelterrein van Kasteel Keenenburg.
 3. Op deze zonnige middag werden de drie genomineerde gedichten voorgelezen en de prijzen uitgereikt. 
 4. De wedstrijd wordt georganiseerd door José van Winden Tekstproducties en is onderdeel van het project Ode aan Midden-Delfland van het Cultuurplatform Midden-Delfland. De organisatie is onafhankelijk en staat open voor samenwerking met organisaties en instellingen in Midden-Delfland die literair actief zijn en die zich achter de wedstrijd willen scharen.
 5. Het is een wedstrijd voor inwoners en bezoekers van Midden-Delfland, waarvoor aandacht wordt gezocht in lokale pers en op sociale media.
 6. De prijzen worden later op de website bekendgemaakt.
 7. De prijsuitreiking is tijdens de Rederijkersmiddag, die in samenwerking met de Stichting Beleving Kasteel Midden-Delfland, op 5 september 2021 plaatsvindt op het terrein van Kasteel Keenenburg in Schipluiden. 
 8. Alle deelnemers worden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. 

Voorwaarden 

 1. De inzendingen mogen niet eerder zijn gepubliceerd of bekroond.
 2. Alle inzendingen door inwoners en bezoekers van Midden-Delfland doen mee. Nieuwkomers, jongeren en ouderen worden uitdrukkelijk uitgenodigd.
 3. Naam en adresgegevens mogen niet op de inzending zelf vermeld staan.
 4. De inzending en de persoonsgegevens van de inzender krijgen een eigen codering. De jury ziet alleen de inzendingen, niet de persoonsgegevens.

Inzenden 

 1. Inzenden doe je door een e-mail naar schrijfcafe@josevanwinden.nl met in de bijlage jouw Ode. Zorg dat jouw naam niet in de bijlage staat.
 2. Door in te zenden aanvaarden deelnemers dit reglement. 
 3. Inzenden kan tot 24.00 uur 31 juli 2021.

Jurering en uitslag 

 1. De jury is onafhankelijk. Op de website www.josevanwinden.nl/schrijfwedstrijd wordt de jury voorgesteld.
 2. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 3. Juryleden zijn uitgesloten van deelname.
 4. Deelnemers krijgen de gelegenheid om hun inzending voor te dragen tijdens een Rederijkersmiddag in Schipluiden in september 2021. 
 5. Inzenders krijgen hiervoor per e-mail een persoonlijke uitnodiging. 
 6. Tijdens deze feestelijke middag worden ook de prijzen uitgereikt.