de plaat en zijn verhaal

Zomerfeestblog (1)

Het Zomerfeest is begonnen! Officieel vanaf vanavond met een spetterende opening, maar vanmorgen om 9 uur is de gelegenheidsradiozender Zfm al van start gegaan. En natuurlijk heb ik niets aan behalve mijn radio :). Zfm is ruim een week lang te beluisteren rondom Schipluiden via 107.5 fm, maar ook via Internet.

Dit voorjaar heb ik met mijn zus Helmi de allereerste VV Schipluiden Popquiz gewonnen en vanmiddag mogen we van 17 – 19 uur onze prijs verzilveren: twee uurtjes vullen met plaatjes en praatjes. Dus ben ik druk aan ’t nadenken over wat we gaan draaien en zeggen. Vantevoren leek dat heel leuk, maar nu word ik toch aardig zenuwachtig. Ik wil nu eenmaal bij alles wat ik doe een verpletterende indruk maken.

Eén plaatje mag niet ontbreken, omdat het voor mij een heel belangrijk plaatje is. En terwijl ik aan ’t luisteren was en aan ’t bedenken wat ik precies zou zeggen, had ik ineens echt door waar dit plaatje nu over gaat. Gelukkig blijft de basis zoals ik het in mijn hoofd had hierbij overeind. Eigenlijk is het een beetje mijn levensmotto: the world needs your story in order te be complete.

Het boek als metafoor voor het leven. Een boek dat geschreven wordt terwijl je leeft. Soms staar je naar de lege pagina voor je: de toekomst en weet je echt niet meer hoe je verder moet. Een heel heftige writers’ block. Natasha heeft een advies:

“Feel the rain on your skin”

Ook al voel je je ongelukkig sluit je daar niet van af.  Want niemand anders kan dit voor je doen of voelen. Omarm de wereld en je leven van dat moment. Voel! Leef! The rest is still unwritten!

1 gedachte over “de plaat en zijn verhaal”

  1. Pingback: Dingen met een verhaal doe je niet zomaar weg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.