Genoeg is genoeg

(blog ook verschenen op gezinspiratie.)

Wat bof ik toch dat duurzaamheid in mijn leven is gekomen! Het past bij mij en het maakt eigenschappen als “makkelijk zijn” en “zuinigheid” ineens tot een deugd, in plaats van een tekortkoming.

Het past!

Zo ben ik niet echt van het shoppen. Winkel in, winkel uit, kleren uit, kleren aan…wat een gedoe! Soms, heel soms, trek je dan iets aan, waarvan je denkt: Ja! Dat ben ik. Dat past bij mij en het past me ook nog. Maar meestal draait het winkelen uit op een deceptie  in de paskamer (dit zou toch echt mijn maat moeten zijn, waarom krijg ik de rits niet dicht??!), of net er buiten, voor de spiegel (dit kan alleen met een lange tuniek om alle rollen te verbergen). En heb ik dan eens iets gevonden dat me bevalt, dan slaat de twijfel toe over het prijskaartje. Is dit het wel waard? Ben ik dit wel waard?

Tevreden klant

Heb ik de knoop eenmaal doorgehakt en is de koop gesloten, dan draag ik mijn aankoop ongeveer dag en nacht en als het even kan seizoenen lang. Zodat ik trots kan zeggen, als ik jaren later terugkom in dezelfde winkel: “Leuk, hè? Hier gekocht, tig jaar geleden. Ik ben er toch zo blij mee!” En ik maar niet begrijpen, waar dan ineens dat zure gezicht van de verkoopster vandaan komt. Ze wil toch graag tevreden klanten? En wat ben ik dan?

Faillissement

Tot het tot me doordringt, dat ze ook graag wel iets aan die tevreden klanten willen verdienen. En niet één keer in de ug jaar, maar liefst een paar keer per jaar. Sorry! Gelukkig heb ik vriendinnen die wél graag met alle trends meegaan. En die stuur ik dan met liefde door naar mijn favoriete winkels. Zo behoed ik ze alsnog voor een faillissement.

Eén is genoeg

Ik heb het niet-kopen gen inmiddels doorgegeven aan mijn kroost. Onlangs paste ik zonnebrillen in een winkel. Mijn zoon keek mee en leverde commentaar op de keuzes. Niets was leuk genoeg. Eenmaal buiten zette ik mijn eigen zonnebril weer op. Hij dacht even na en zei toen: “Maar mam, je hebt er toch al één?” En gelijk had hij!

p.s. En mocht je graag met de duurzaamheidstrend mee willen doen, maar óók met mode trends, dan is Lease a jeans misschien wel iets voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.