Observeren en fantaseren in plaats van figureren

Gisteren was ik op de set van Freekfilms in Delft. Ik had me aangemeld als figurant, maar zoals dat gaat bij filmopnamen liep alles gigantisch uit en bleek dat ik uiteindelijk voor niets een paar uur in hotel De Plataan had gezeten. Nu ja, voor niks…ik heb wel veel inspiratie gekregen voor deel 6 van The Entertainment Experience en ondertussen lekker kunnen schrijven. Just another day at the office, dus eigenlijk.

Zo’n filmset blijft een wereld apart. Lichtje hier, lichtje daar, filtertje, make-upje, haartjes goed en oppassen dat de cameralenzen niet beslaan als je van -5 naar +20 graden gaat. Ik had geluk, want ik zat lekker binnen met een bakkie cappuccino, maar Merel en de crewleden liepen langzaamaan blauw aan van de kou. (note: Dit is de dag die later de boeken in zal gaan als de eerste dag van Horrorwinter 2012). Merel werd tussendoor binnen even geïnterviewd door Tim Haars van de dagelijkse updates op Veronica. Kon ze mooi weer een beetje op temperatuur komen. Woensdag is het een spannende dag voor haar, want dan zal ze met Remco de seksscène in het hotel moeten spelen. Tim vroeg haar wat ze hier van vindt, maar Merel verblikte of verbloosde hier niet over.

De hoteleigenaar had mij intussen een preview gegeven van de bijzondere kamer waarin deze scène gedraaid gaat worden.  Ik ben benieuwd of ze gebruik gaan maken van de jacuzzi. Er staat niets over in het script, maar iedere filmcrew voegt toch zijn eigen dingetjes toe. Na de welverdiende lunch werd binnen in het hotel de aankomst van Merel bij Lieke worden gefilmd, maar daar kon ik helaas niet meer bij zijn. Ik had graag een cameo als schrijver in dit project gehad. Misschien een volgende keer?

Ik bedenk me ineens iets anders: eigenlijk figureerde de filmploeg van Freekfilm in mijn leven, toch?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.