Plannen is één ding

Life is what happens to you while you’re busy making other plans (John Lennon)

José van Winden Producties is onder mijn ogen in de afgelopen vijf jaar een bedrijf geworden. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit min of meer per ongeluk is gebeurd: via via, van ad hoc opdracht naar ad hoc opdracht, met werkzaamheden die ik zelf niet had bedacht en talenten waarvan ik niet wist dat ik ze bezat.

Een plan

Ik wilde 2015, de start van een nieuw lustrum, gestructureerd en met een plan beginnen. Daarom maakte ik aan het eind van 2014 een ondernemingsplan en exploitatiebegroting voor het nieuwe jaar. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Eigenlijk zette ik gewoon op een rijtje wat mijn verwachtingen en doelen voor het nieuwe jaar zijn en welke obstakels ik daarbij zou kunnen tegenkomen.

Volle agenda

Het jaar begon goed met, ongepland, weer een ouderavond over sociale media en een geplande presentatie over gebruik maken van sociale media in de klas en op school. Daarnaast had ik het nodige schrijfwerk en klopte mijn hart vol verwachting vanwege de première van mijn toneelstuk “En dat je er nog maar lang getuige van mag zijn” op het Cult Royale festival.

Alles op zijn kop

En toen stond opeens alles op zijn kop, omdat met mijn vader om onverklaarbare redenen ineens helemaal niet goed ging. Van huisarts naar ziekenhuis, van kwaad tot erger, tot hij zelfs 24 uur toezicht nodig had om hem van het vallen te behoeden. De regelneef in mij werd wakker – over onvermoede talenten gesproken – en de familiebanden werden steviger aangehaald, maar mijn hoofd stond even minder naar marketing, nieuwsbrief en kunstgras.

Nu zijn we gelukkig in wat rustiger vaarwater beland en heb ik weer ruimte om van mijn Waanzinnige Dromen Waanzinnige Plannen te maken. Want al lopen dingen niet altijd volgens plan, zonder plan kom je nergens.

1 gedachte over “Plannen is één ding”

  1. Pingback: Hotel Moeders - José van Winden Tekstproducties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.