The war is over

En dan is het alweer 31 december 2010. Ik ging mee in de flow van hiep, hiep, hoera: oud en nieuw! Maar in de loop van de dag herinner ik me meer weer, dat ik met oudjaar het liefst onder een steen kruip om er pas halverwege januari weer onder vandaan te komen piepen. Ik vind vuurwerk eng en zonde van het geld. Toch ben ik net gezwicht en heb ik een kinderpakketje voor de jongens gekocht. Het hoort er toch bij, hè…

Schoppen

Maar mijn zegen hebben ze als het particulier vuurwerkfestijn wordt afgeschaft. Bij elke knal zie ik de ramen uit de sponningen schieten. Mijn katten sluipen op hun buik door het huis en ik doe het liefst de gordijnen dicht en de t.v. of radio op hard. Geen populaire mening, dat besef ik, maar een beetje schoppen is ook wel eens leuk. Bijvoorbeeld tegen de Top 2000, omdat die na 10 jaar een beetje teveel op een Hollandse versie van de Top 100 allertijden begint te lijken. Kent u die nog, nog, nog? De Top 100 allertijden? Ook altijd en eeuwig met Bohemian Rapsody, Hotel California en Sweet Child in Time (“Sweet child of mine” meets “Child in Time” verrassend in de Top 3. Maar gelukkig hebben we op Radio 2 dan ook nog Volumia, Marco Borsato en Rob de Nijs!

Top 2

Lijstjes, nog zo’n leuke bezigheid aan het einde van het jaar. Ik ben nog niet verder gekomen dan een top 2 van leuke liedjes van dit jaar. En toevallig zijn ze allebei van Nederlandse bodem: “Sam” van Tim Knol http://www.youtube.com/watch?v=Fjjn8Ew0_gI en “Dance the War is over” van de Handsome Poets http://www.youtube.com/watch?v=rE51fEvqc6g. En nu we het toch over een oorlog hebben die over is: kunnen we dan per direct ophouden met knallen en beginnen met dansen?

Happy New Year!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.