Voeding voor je creativiteit

Eropuit voor betere teksten

Soms heb ik van die periodes dat er van alles op mijn bord ligt. Veel opdrachten, veel klusjes, veel administratie. Als ik niet uit kijk, blijf ik dan de hele dag achter mijn laptop hangen, want dat lijkt efficiënt. Toch weet ik inmiddels dat dat niet zo werkt. Mijn creativiteit moet worden gevoed door invloeden van buiten. En dan liever niet door filmpjes en foto’s op Facebook. Ik moet eropuit, want anders blijf ik in kringetjes ronddraaien.

Inspiratie

Ik heb twee opties om weer vooruit te komen:

  1. Ik stap op de fiets en laat me inspireren door de natuur. Meestal gaan na een tijdje mijn gedachten alle kanten op. Zo ontstaan de beste ideeën, kom ik tot de slimste oplossingen. Ik moet wel regelmatig  even af te stappen en dingen in een boekje te noteren, voordat de briljante ingevingen weer zijn vervlogen.
  2. Ik ga cultuur snuiven: live muziek luisteren, voorstellingen bezoeken, beeldende kunst bekijken.

Creatieve voeding

Het vorige weekend viel ik wat creatieve voeding betreft met mijn neus in de boter. We kampeerden op een prachtig landgoed onder primitieve omstandigheden en konden drie dagen lang genieten van allerlei soorten muziek (van klassiek tot blues, van Mexicaans tot Afrikaans), heerlijk eten en bijzondere mensen. Het landgoed was prachtig aangekleed met allerlei kleurige objecten en stellages. De sfeer was uitgesproken hippieachtig en heerlijk relaxed. (Eigenlijk net als vorig jaar, waarover je hier kunt lezen.) Het was een mooie afsluiter van de vakantieperiode.

Spel met taal

Als klap op de vuurpijl mocht ik afgelopen vrijdagavond naar de prikkelende voorstelling van Micha Wertheim. Een cabaretier  die zichzelf en zijn publiek van gewezen intellectuelen voortdurend op de hak neemt. Hij speelde op een geweldige manier met taal en stiltes. Ik hoop dat ik daarvan iets kan meenemen naar onze nieuwe musical “Gerommel in het Rusthuis”.

Fris van start

Veel voeding dus om het nieuwe schooljaar weer fris van start te gaan. Nu nog een flink stuk fietsen tussen de buien door en ik kan weer uit genoeg bronnen putten om al mijn projecten tot een creatief succes te maken.

Hoe voed jij eigenlijk jouw creativiteit?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.