Muziek en meer in het Oude Gemeentehuis

Op het moment dat je de trappen naar de trouwzaal van het Oude Gemeentehuis bestijgt, komen de gezellig klanken van trekzak, zang, drum en gitaren je al tegemoet. Dit is het perfecte geluid voor een stormachtige herfstdag. Van “I never promised you a rosegarden” tot “Green green grass of home” en van “Jolene” tot “Ol’ Calahan”: Debby en haar Cult Country Club spelen de sterren van de hemel voor een enthousiast publiek.

Een van de leuke dingen aan Schipluiden is, dat er op cultureel gebied altijd wel wat aan de hand is. Zo krijgen de liefhebbers op zondag 9 oktober alvast een voorproefje op het komende Cult Royale festival met een Muziek Plus Café. De muziek wordt verzorgd door een gelegenheidsformatie bestaande uit leden van de Maxima’s. En de plus komt in de vorm van een schrijfster die voorleest uit eigen werk en een actueel muzikaal eerbetoon.

De schrijfster, José van Winden, publiceert maandelijks op internet een nieuwe aflevering van haar blogfeuilleton “Weekendje weg”. Het is een verhaal over vijf vriendinnen van rond de veertig die ieder jaar een weekend plannen om samen op stap te gaan. Ze denken elkaar goed te kennen na al die jaren, maar dit keer blijkt dat ze toch wel hele grote geheimen voor elkaar verborgen houden. De spanningen die dat tot zich mee brengt, komen uiteindelijk tot een uitbarsting. Toen José plaatsnam in “De Stoel” en aflevering 9 en 10 voorlas, kon je een speld horen vallen in de zaal.

Daarna was het de beurt aan Sjaak Alsemgeest en Lex Rutgers die met alleen gitaar en zang twee nummer van Cuby and the Blizzards vertolkten. Ze brachten zo een treffend eerbetoon aan de onlangs overleden blueslegende Harry Muskee.  Vervolgens mocht de Cult Country Club de muzikale middag afsluiten. Het bleef nog lang onrustig in het dorp.

Op zondag 30 oktober wordt er weer een Muziek Café georganiseerd. De aanvang is 16 uur. En ook dan is er “De Stoel”. Het feuilleton is te  volgen op : http://mijnblog70.blogspot.com/.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.