Zelf bloggen?

Als collega-ondernemers horen dat ik blogs voor andere bedrijven of professionals schrijf, vragen ze vaak: “Kan dat dan? Een blog is best een persoonlijk verhaal. Dat kun je toch beter zelf schrijven?”

Ja, dat klopt.

In de meest ideale situatie schrijft een ondernemer zijn eigen blogs, want daarmee laat hij (of zij, natuurlijk!) een deel van zichzelf zien. De manier van praten komt terug in de schrijfstijl, de interesses en expertise worden duidelijk door de onderwerpskeuze en de inhoud.

Ideaal

Maar ja, hoeveel mensen bevinden zich in een ideale situatie? Dat ondernemers (en vooral zzp-ers) alleskunnende duizendpoten zijn, dat is onderhand genoegzaam bekend. Maar je hoeft natuurlijk niet altijd alles alleen te doen!

Er zijn veel ondernemers die wel willen bloggen, omdat ze weten dat het een goede manier is om zichtbaarder te worden, maar die zelf niets met schrijven hebben. In een gesprek met een klant staan ze hun mannetje (meer dan ik ooit zal kunnen). Ze maken gemakkelijk duidelijk waarom zij de juiste persoon zijn voor de voorgestelde klus, maar om dat dan in geschreven taal duidelijk te maken is vers twee.

Hulp is onderweg

Die gedreven ondernemers probeer ik te helpen:

  • door mee te denken over onderwerpen voor een blog en een planning te maken voor het schrijven en de plaatsing ervan.
  • door blogs na te lezen en te corrigeren op structuur, helderheid, taal- en stijlfouten.
  • door te wijzen op het gebruik van bepaalde zoekwoorden om de vindbaarheid te vergroten.
  • door een stok achter de deur te zijn, zodat de blogs ook echt geschreven worden.
  • door het schrijven van de blogs over bepaalde onderwerpen helemaal over te nemen.

In dat laatste geval zorg ik er natuurlijk voor dat het blog past bij de ondernemer en de onderneming. Het is echt jouw verhaal, maar dan in mijn woorden.

Nieuwsgierig?

Twijfel je aan de taal en de inhoud van jouw blogs? Wil je bloggen, maar komt het nog niet echt van de grond? Ben je nieuwsgierig naar mijn stijl en manier van werken? Laten we een keer vrijblijvend afspreken. Je kunt hier contact met mij opnemen.

Lees ook mijn andere berichten met tips over bloggen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.