Overleven zonder Facebook

Van twaalf jaren slaaf naar 99 dagen vrijheid

Vanmorgen heb ik voorlopig voor het laatst een blik geworpen op mijn Facebook account. Ik ben de uitdaging aangegaan, ga 99 dagen proberen te overleven zonder deze moderne verslaving. Want verslavend is het, als afleiding vooral.

Ik ben heel benieuwd of het voortdurend posten van blabla en checken van foto’s en berichten van vrienden, kennissen, hippe bedrijven en evenementen mij inderdaad de tijd en de focus op gaat leveren waar ik zo naar verlang. Een zomer zonder Facebook, zonder liken en reageren, zonder posten, maar met een schrijfboekje waarin ik mijn diepe (?) gedachten ga noteren.  En één waarin ik echt weer aan de slag ga met mijn roman, Weekendje weg. Misschien zelfs wel weer wat filmideeën ga proberen uit te werken?

I’ll keep you posted! Maar wacht even? Hoe ga ik je bereiken zonder Facebook?

p.s. En die twaalf jaren slaaf dan? Dat boek ben ik aan ’t lezen. Het is bijna uit. Ook daar heb ik vanaf nu veel meer tijd en aandacht voor :-).

2 gedachten over “Overleven zonder Facebook”

  1. Pingback: Nu even niet - José van Winden Tekstproducties

  2. José van Winden

    Het gaat tot nu toe heel goed. Geen ontwenningsverschijnselen. Wel tijd over, inderdaad. En af en toe het gevoel dat ik iets mis.
    Vanmorgen logde ik toch even in, omdat ik een app aan mijn bedrijfspagina wilde toevoegen. Dat lukte helaas alleen via mijn persoonlijke profiel. Maar toen ik zag dat er 43 meldingen waren ben ik heel snel uitgelogd. Ik wil het niet weten!
    Ik ben wel nog te bereiken met Direct Messages, dus als je me echt nodig hebt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.