Baasjes en bomen

Ha fijn, hij staat weer! In volle glorie staat het stukje gekapte natuur te stralen in de huiskamer. Vorige week hebben we hem gekocht: de kerstboom. En zoals veel mensen in mijn omgeving gingen we hiervoor naar een niet nader te noemen woonwarenhuis dat bomen aanbiedt voor slechts 1 euro. Mits je in januari daar een kortingskaart van 19 euro verzilverd en uiteraard nog wat geld extra besteed aan volkomen overbodige, maar ook zo gezellige prullaria. We hebben het familieuitje direct gepland en met dikke vette letters en rood onderstreept in de agenda’s geschreven.

Hoe lastig kan het zijn, een kerstboom uitzoeken? Heel lastig zo bleek. Ik heb het niet getimed, maar het is geen inkoop die je zomaar even doet. De meeste bomen zaten nog in een net en dan is het moeilijk te beoordelen of de boom past bij je interieur. Want er zijn best wat zaken waar je op moet letten: volle takken? check. Een mooie top voor de piek? check. Verhouding breedte/hoogte o.k.? check.

En ben ik de enige? Of zijn er meer mensen die zien dat bomen op hun baasjes lijken? Bewust of onbewust kies je de boom uit die bij je persoonlijkheid of gestalte past. Ik zag lange, rijzige mensen de deur uitgaan met smalle bomen van ruim 2 meter hoog. Ik zag kalende mannen de deur uit gaan met bomen met doorkijkjes tussen de takken. En zelf ben ik nog het beste bewijs van mijn theorie, want bij ons in huis staat een klein dikkertje.

Voor de versiering gaat mijn theorie misschien nog wel meer op: herrieversiering in herriegezinnen, strakke witte ballen en slingers bij carrièretijgers, veel rood en goud bij families waar je altijd meer dan één koekje bij de koffie krijgt.

En hoe zit het dan met de versiering in onze boom? Dat is een gezamenlijk familieproject, met dit jaar rode ballen en houten kerstfiguurtjes, her en der op een kluitje . En het belangrijkste kenmerk? Hij is nooit af. De doos met versieringen blijft er daarom naast staan. Wat dat over mij en mijn gezin zegt laat ik graag aan de lezer over om te beoordelen.

Kerstmis, ik hou ervan. De geur van een echte boom, kaarsjes en versgebraden rollade en dan (eindelijk mag het weer) Love Actually in de dvd-speler!

Ik wens jullie allen een heerlijk kerstfeest en een warm, inspirerend en gezond nieuwjaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.