Schrijverij Producties maakt De Koffer

Korte film “De Koffer”van Schrijverij Producties staat online:

 Entertainment Experience

Enige tijd geleden heeft dit collectief van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat gefilmd op twee locaties in Schipluiden. Het Oude Gemeentehuis en Bed & Breakfast De Vogelvlucht stelden belangeloos enkele ruimtes beschikbaar voor de opnames. De film maakt deel uit van een uniek project van de succesvolle regisseur Paul Verhoeven, te volgen via het t.v. programma “The Entertainment Experience” op Veronica. Hierin krijgen talentvolle makers of gewone mensen met ambitie om door te breken in de filmwereld, de kans van hun leven.

Enthousiast team

José van Winden uit Schipluiden is één van de scenaristen van dit filmpje. “Het was een bijzondere ervaring om te werken met zo’n enthousiast team en om zo je verhaal, dat eerst alleen op papier staat, tot leven te kunnen wekken. Ik ben heel erg trots op het resultaat. Tenslotte is het voor ons geen dagelijks werk om te acteren, filmen, schrijven of cateren,” aldus José. “Het zou natuurlijk nog mooier zijn als we ook nog de meeste stemmen zouden krijgen.”

Paul Verhoeven

Overal in het land wordt op dit moment de hand gelegd aan de grote finale van dit project. Kim van Kooten (Alles is Liefde) schreef het eerste deelscript. De volgende zes delen werden samengesteld door Paul Verhoeven en scenarioschrijver Robert Alberdinck Thijm op basis van inzendingen uit het hele land. Elk deel werd verfilmd door verschillende filmcrews en na montage geplaatst op www.entertainmentexperience.nl. Vervolgens moest men proberen zoveel mogelijk stemmen te trekken.

Première in Tuschinski

De winnaars van deze zeven deeltjes zien hun deel straks op het grote scherm in de bioscoop Tuschinksi in Amsterdam in première gaan. Paul Verhoeven maakt zelf ook een film op basis van dezelfde scripts. Delen van zijn verfilming, met in de hoofdrollen o.a. Ricky Koole en Peter Blok zijn nu al te zien op de eerdergenoemde website.

De Schakel

3 gedachten over “Schrijverij Producties maakt De Koffer”

  1. Pingback: Van idee naar professionele voorstelling - José van Winden Tekstproducties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.