Duurzame energie

Er zijn verschillende dingen waar ik energie van krijg. Praten met andere ondernemers is er één van. En laat dat nu net een heel belangrijk onderdeel zijn van mijn werk. Want alleen op die manier krijg ik een goed beeld van de drijfveren van een ondernemer. Enkele van mijn opdrachtgevers bieden een dienst aan die moeilijk te omschrijven is. Er zijn wel termen voor: therapeut, coach, trainer, maar die zijn over het algemeen veel te algemeen en door veelvuldig gebruik zijn het clichés geworden.

Gegoochel

En dan begint voor mij het gepuzzel, het gegoochel met woorden, het schuiven met termen. Hoe kan ik in woorden omschrijven wat die klant in kwestie nu precies doet? Wat maakt zijn of haar dienst nu zo uniek? Die informatie haal ik uit de verhalen die men mij vertelt, de ervaringen, de wensen, de missers, de successen. Het zijn deze verhalen die mij energie geven, duurzame energie. De verhalen formuleer ik zo, dat ze anderen aanzetten om contact op te nemen. Elke keer als dit lukt, als ik precies de juiste snaar weet te raken, voegt dit een regeltje toe aan mijn eigen verhaal en geef ik de energie weer door.

2 gedachten over “Duurzame energie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.