tekstschrijver

De webdesigner en de tekstschrijver

Noem het een vorm van beroepsdeformatie, maar ik heb een behoorlijke allergie voor spelfouten in websiteteksten. Het is niet zo dat ik direct een website sluit als ik een “d” lees waar een “t” moet staan, maar het haalt voor mij in ieder geval de aandacht af van de tekst. En dat is jammer, want hoe mooi een website er ook uit ziet: het gaat uiteindelijk toch om de inhoud. Ik durf te beweren dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Daarom kan ik iedere ondernemer aanraden om experts in te huren bij het maken of aanpassen van een website: een ervaren websitebouwer, die zorgt voor een passend ontwerp en een tekstschrijver, die webteksten zo opschrijft dat u uw eigen verhaal erin terug leest.

Doelgroep

Maar je huurt niet alleen een tekstschrijver in om te letten op spelfouten. Een goede schrijver verdiept zich ook in de structuur van de tekst: heeft het een logische opbouw? Is de informatie goed gedoseerd? Spoort het aan tot actie? Is de tekst aantrekkelijk voor de doelgroep? En wie behoort er eigenlijk tot die doelgroep? Al deze zaken zijn van belang op uw website en de tekstspecialist kan u daarbij helpen.

Vindbaarheid

Iedereen die een website heeft, wil zo hoog mogelijk gerangschikt worden bij de resultaten van zoekmachines, want dan wordt je het eerste gevonden. Ook hiervoor roep je de hulp in van een tekstschrijver. Het schrijven van duidelijke, aantrekkelijke teksten die goed vindbaar zijn met zoekmachines is een behoorlijke uitdaging die ik met veel plezier aanga. Het volstaat niet (meer) om de frequentie van zoekwoorden in de tekst op te schroeven. Ook factoren als kopjes, links en meta-descriptions zijn van belang. Over het algemeen is een website met een goede structuur en een kwalitatief hoogstaande inhoud het beste vindbaar. Maar de regels en voorwaarden voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) veranderen voortdurend. Heeft u tijd om dat bij te houden?

Webdesign

“Don’t judge a book by its cover”, zeggen de Engelsen, maar ik ben me er goed van bewust dat het uiterlijk van een website uitermate belangrijk is. Daarom ben ik blij met de samenwerking die ik heb met Deborah Dezign. De websites van Deborah Klop zijn uniek, speciaal voor u en uw bedrijf ontworpen. Samen zorgen we voor een eindproduct waar u en ik trots op kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.