nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar!

Hè, nieuwjaar? Maar het is toch pas september? Klopt. Voor de meeste mensen begint het nieuwe jaar op 1 januari. Dat is voor hen is het moment van goede voornemens, van met weemoed terugkijken, van plannen maken voor de toekomst. Voor mij niet.

Reflectie

September is mijn maand. Het is altijd al zo geweest. En dat is niet zo gek, want het is mijn geboortemaand. Met elke verjaardag (en dit kroonjaar vooral) reflecteer ik op het voorgaande jaar, kijk ik wat er goed ging en wat minder en probeer ik bij te sturen om zo mijn dromen en plannen waar te maken. Daarnaast gaat mijn innerlijke klok mee met het schooljaar. De kerstvakantie is een adempauze met, voor mijn gevoel, min of meer verplichte sociale activiteiten. De zomervakantie, daarentegen, is een overgangsperiode, van uit het ritme stappen. Vroeger was ik bij aanvang van ieder school- of studiejaar weer gespannen voor wat me te wachten zou staan: nieuwe klas? nieuwe docenten? nieuwe vrienden? En hoe is iedereen de vakantie doorgekomen? Tegenwoordig is de zomer een periode van reflectie. Ik denk dat dat nog meer zo is sinds ik eigen baas ben en thuiswerk. De kinderen hebben minimaal zes weken vakantie en zijn veel thuis, mijn ritme gaat automatisch deels mee met dat van hen. Daarnaast werk ik veel voor het onderwijs: ik geef bijles Engels aan scholieren en workshops Engels voor leerkrachten. Ook hun nieuwe jaar begint in september.

nieuwjaar

Vol verwachting klopt mijn hart

Dit jaar, het C-jaar, was dat natuurlijk wel iets anders. We zitten door het virus inmiddels al bijna zes maanden op elkaars lip. Manlief werkt sinds maart thuis in de kamer die eerst mijn werkkamer was, de drie zonen hadden vooral online les. Dit gaat allemaal per september weer veranderen, we gaan naar het ‘nieuwe normaal’. Met een oudste zoon die op kamers gaat, waardoor er een soort stoelendans ontstaat in huis. De kaarten worden opnieuw geschud, het huis wordt leger. Hierdoor ontstaat er ook fysiek meer ruimte voor creativiteit, waardoor ik hopelijk inderdaad mijn tweede roman nog dit jaar kan publiceren.

En dan bedoel ik met dit jaar natuurlijk vóor 1 september 2021.

Maar eerst, in de eerste maand van het nieuwe jaar, de lancering van mijn prentenboek! Heb jij je al ingeschreven voor nieuwtjes en/of een eigen exemplaar? Meer informatie vind je op Cheeta en Slo.

Tijd voor een speciale september afspeellijst: https://open.spotify.com/playlist/7nIW7SctF5M1q4MdJ1C638?si=PqlvKyIQTy63LXadmJc9SQ

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.