Gewoon maar beginnen

Het moeilijkste aan schrijven is het beginnen. Gewoon maar beginnen aan een tekst voor op je website, aan een blog, een nieuwsbrief, een verhaal. En waarom is dat zo moeilijk? Omdat je al veel te veel bezig bent met het eindresultaat. Uiteindelijk wil je dat jouw tekst aantrekkelijk, duidelijk, uitnodigend, wervend, pakkend en foutloos is. Maar dat geldt toch niet voor je eerste letters op het beeldscherm? Dat zijn maar letters.

Gewoon maar beginnen. (Zo ben ik deze tekst ook begonnen.) Een beetje brabbelen op papier, gedachte na gedachte. De structuur, de stijlfiguren, de grammatica, die kun je later prima bijschaven. Maar dat kan niet als je nog geen letters, woorden, zinnen op het spreekwoordelijke papier hebt gezet. Snoer je innerlijke criticus voorlopig de mond. Die mag in de volgende versies zijn zegje doen.

Gewoon maar beginnen, dus. Want vergis je niet: het idee voor je tekst heb je al in je hoofd. Het hoeft alleen nog maar uitgewerkt te worden. En die concretisering komt als je bent begonnen met typen. Probeer het maar. En niet nu al denken aan het eindresultaat. Die blog die iedereen versteld gaat doen staan, de advertentietekst die je verkopen tot ongekende hoogte gaat laten stijgen, die tweet die door honderden geretweet wordt. Dat komt goed, mits je er maar aan begint.

Lukt het toch niet om je gedachten te verwoorden? Of wil je graag een stijl- of spellingscorrectie voor jouw tekst het levenslicht ziet? Dan is er hulp in bange dagen: de tekstschrijver!

Laat mij jouw verhaal verwoorden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.