No Impact Week (5)

Er valt bij ontbijt en lunch vandaag weinig te kiezen. Het is Let-op-wat-je-eet-en-wat-het-de-planeet-kost-dag in deze No Impact Week en we proberen het boodschappen doen zo lang mogelijk uit te stellen. Dus maken we op wat er nog is. Geen of zo min mogelijk vlees, biologisch en lokaal geproduceerd voedsel en geen kruimeltje weggooien. We genieten van de laatste vrije-uitloopeieren en van de haring die ik van mijn vader krijg toegestopt. Thee of aanmaaklimonade in plaats van melk en voor onderweg de laatste plakjes ontbijtkoek, die, heel duurzaam, hierin worden verpakt:

SAMSUNG

 

Het is eigenlijk zo simpel: 308189_480651438657239_300694454_n

Morgen staat in het teken van bewust worden van het energieverbruik. Zoals eerder gezegd zijn we daar al behoorlijk mee bezig. Soms iets te rigoureus. Zo heb ik deze week ons nieuwe modem op de eco-stand gezet: om 23 uur gaat hij uit en om 7 uur weer aan. Dat is niet echt handig als manlief ’s avonds in bed muziek luistert via Spotify… Even aanpassen maar, voor de lieve vrede.

Er wordt trouwens wat afgeblogd over dit onderwerp (wat allemaal weer energie kost, natuurlijk, maar dat ter zijde). Hier staan heel wat bruikbare tips in voor een eenvoudiger leven. Misschien heb je er wat aan? Wat mij vooral aanspreekt is de opmerking dat het geen “moeten” of “niet meer mogen” moet worden.

Dankbaar voor:

  1. een stralende dag met volop zon in de voortuin.
  2. het supergezellige voetbalteam van de middelste dat bovendien een klinkende overwinning behaalde tijdens een inhaalwedstrijd.
  3. hoe ontzettend goed onze jongens het met elkaar kunnen vinden.
  4. hoe goed mijn vader er gelukkig weer “aan” is.
  5. dat ik zo lekker mijn eigen baas ben.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.