thuisblijven, maar toch een Weekendje Weg

Ongeloofwaardig plot

Zoals iedereen ben ik ‘In de Ban van Corona’. Het zou een mooie titel van een spannend boek kunnen zijn met een plot dat vóor 2020 ongeloofwaardig leek, maar waarheid is geworden. Ik heb zo’n vermoeden dat dit thema nu op verschillende manieren overal ter wereld in verhaalvorm verwerkt wordt. Het is het uitzonderlijke van deze crisis: geen Olympische Spelen dit jaar, geen wereldkampioenschappen, maar wel een verenigde wereld. Een wereld in verschillende gradaties van lockdown, maar dankzij het internet zijn we meer verbonden dan ooit.

Werkkamer

Sinds ik mijn eigen bedrijf heb, werk ik over het algemeen thuis. Dan zou je denken dat er voor mij niet zoveel is veranderd, maar mijn werkkamer is al drieënhalve week gereserveerd voor een kostwinner met een cruciaal beroep, dus heb ik plaatsgemaakt. Ook liggen er geplande projecten stil. Ik geef Engelse les aan leerkrachten op twee basisscholen, maar daar zijn op dit moment andere prioriteiten. Verhalen en scripts schrijven doe ik graag buiten de deur, maar mijn sociale werkplekken zijn allemaal dicht. Ik mis de cappuccino’s en de kletspraatjes. Ik probeer nu op andere plekken in huis wat te schrijven, maar ik voel me soms verloren en nutteloos.

Bijdragen

Vorige week werd ik door een ziekenhuis gevraagd om een instructietekst voor het thuis instellen van een slaaptest te vertalen van Nederlands naar Engels. Dat is cruciaal voor als straks de niet-urgente onderzoeken allemaal moeten worden ingehaald. Hoe meer je mensen thuis, dus buiten het ziekenhuis kan laten doen, hoe beter. Ook in de zorg zijn dus werkzaamheden aan het verschuiven, en misschien voorgoed. Ik was blij dat ik iets kon bijdragen.

Na Corona

Spreken we straks van een wereld voor en een wereld na Corona? Zoals er een wereld voor en na 9/11 is? En is die dan beter geworden? Het zijn dingen waar we nu alleen naar kunnen gissen. En waar genoeg verhalen over te verzinnen zijn met een al dan niet geloofwaardig plot. Dat probeer ik dan maar te doen, bijvoorbeeld door verder te schrijven aan een nieuwe roman, tot het andere werk weer aantrekt en de wereld weer ‘normaal’ is.

korting op Weekendje Weg

p.s. zoek je nog iets luchtigers te lezen dan de nieuwsupdates? Bij uitgeverij Godijn Publishing kun je boeken hamsteren of mijn roman Weekendje Weg met 15% korting kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.