Robert Alberdingk Thijm

Hoera, het is weer begonnen! Gisteren mocht ik weer lekker naar scenarioschrijfles! Na viereneenhalve week vakantie was ik erg blij mijn klasgenoten te zien. We kregen les van Robert Alberdingk Thijm. Een grootheid: schrijver van De Daltons, All Stars de serie, Dunya en Desi en Waltz. Dat vindt ik nog steeds een van de gekste en leukste dingen, dat je een hele dag luistert naar en praat met een BNer uit de scriptschrijfpraktijk. De les ging over personages, het construeren van personages, het samenvoegen van personages. Al pratend en luisterend ontstaan miniverhaaltjes in je hoofd. Mooier kan het niet. Door de tips en aanwijzingen besef ik nu ook dat er maar één ding op zit: achter de p.c. duiken en schrijven. Alle ideeën die in mijn hoofd rondspoken noteren en creatieviteit laten stromen. Dat kan alleen maar door ervoor te gaan zitten. Gisteravond heb ik trouwens nog een voorbeeld gezien van hoe ’t niet moet: Music and Lyrics. Ik ben echt een enorme Hugh Grant fan, maar deze was zo saai!! Ik had de neiging de zaal uit te lopen om lekker op een terrasje te gaan zitten. Maar ja, mijn vriendinnen bleven keurig netjes zit… Daarna natuurlijk alsnog een paar roséetjes gepakt op een terras op de de Markt. Ongelofelijk dat dat nu al kan, op vrijdag 13 april?! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.