Verwende prinses (2)

Hoera voor Marieke Henselmans (consuminderkoningin)! Zij verwoordde in haar column in het AD van zaterdag 13 november precies wat ik bedoelde in mijn blog Verwende prinses:

“Ooit was je materialistisch als je werk en geld op de eerste plaats zette. Als vrouwen nu kiezen voor een wat relaxter leven, het grotendeels zelf grootbrengen van de kinderen, voor koken, kastanjes zoeken en desnoods koekjes bakken, zijn ze niet geëmancipeerd? Maar deze vrouwen zijn juist de echte feministen! Zij – ik kan beter zeggen “wij”, want ik reken mijzelf tot die levensgenieters – snappen waar het om draait. Wie vrolijk kan uitkomen met minder, kan eigen keuzes maken. Laat zich niet de wet voorschrijven door de economie, mannen of de Mees-maffia.”

Hè, heerlijk ;-).

p.s. wat natuurlijk niet wegneemt dat ik ook graag financieel onafhankelijk wil zijn. Maar misschien moet ik gewoon niet zo’n haast hebben…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.