Week één

Dag 1, 31 oktober 2012

Start 9.15 uur, aantal woorden tot nu toe: 14.641.
Doel van eerste dag: 1600 woorden erbij = 16241.
Cd’tje van Mozart over de speaker, Social Media uit en gaan! Help!
Gelukkig heb ik gisteren in de sportschool al wat ideetjes op papier gekrabbeld.

Officieel begint NaNoWriMon morgen pas, maar dan zit ik de hele dag in de bus met dolenthousiaste Cittaslow ondernemers. Ik heb zo’n idee dat er dan weinig van schrijven komt. Uiteraard zal ik wel mijn ogen de kost geven en proberen wat inspiratie op te doen. Ik neem vandaag dus alvast een voorschot.

Dag 2, 2 november 2012

Oh, help, ik heb nu alweer verzaakt! De naweeën van een hele dag weg. Dat ben ik als thuiswerk ondernemer niet meer gewend. Maar de eerste dag wel 1800 woorden geschreven. Is het dan minder erg?

Dag 3, 3 november 2012

Vol goede moed begin ik aan een nieuwe schrijfdag. De jongens leven zich uit op de voetbalvelden. Ik verdiep me in de gedachtewereld van Sylvia, Tara, Els, Karin en Iris. Iris mag een nachtje in het ziekenhuis blijven. Wat doet de rest?

Ik heb heerlijke schrijfmuziek ontdekt: Gregory Porter. Daar wil ik wel alleen mee op een kamertje zitten kluizenaren.

Als ik op 1200 woorden zit, neem ik een break en lees een stukje in het tweede deel van de Hongerspelen, een reeks die me bij de kladden grijp. Dat is dom. “Zo wil ik ook kunnen schrijven” strijdt om voorrang met “Dit gaat je nooit lukken”. En ik twijfel ernstig aan het hoe en waarom van deze schrijfmissie. Hoe zinvol is het? Maar ik verman me en stort me op de volgende 1000 woorden. Ik heb tenslotte wat in te halen.

Dag 4, 4 november

Een goede schrijfochtend. Lekker druilerig weer. Maar toch maar zo’n duizend woorden. Ik heb steeds meer in te halen.

Dag 5, 5 november

Vanmorgen geschreven aan mijn blog. Ben heel erg in de weer met Cittaslow en creativiteit. Zie zoveel mogelijkheden! Die moeten eerst een beetje uit mijn hoofd en op het papier. Dus ’s avonds pas aan het Weekendje weg verder.

Ik sluit af met 4560 woorden in 5 dagen. Best knap, al zeg ik het zelf. Maar eigenlijk hadden het er natuurlijk 8250 moeten zijn. Oeps… Morgen weer een dag.

Dag 6, 6 november

Sporten en zingen, dat is mijn dinsdag. Dus ik zit nu op 5086 woorden. Het goede nieuws is: ik blijf schrijven, elke dag een beetje!

“Sherry?”vraagt Karin. “Ik houd het liever bij whisky. Ik heb altijd een voorraadje in mijn werkkamer liggen. Als het gepeupel dan druk bezig is, doe ik de deur op slot, leg ik de hoorn naast de telefoon en gooi ik mijn benen op mijn notenhouten bureau. En dan vis ik die mooie fles uit mijn lade. Ik doe alsof ik diep, heel diep nadenk, maar in feite staar ik gewoon naar mijn eigen navel. En daarna? Een pepermuntje!”

Mijn tactiek is nu gewoon halverwege het verhaal beginnen. Morgen ga ik misschien wel alvast aan het einde beginnen? Dan weet ik tenminste waar het op uit moet komen…

Dag 7, 7 november

Yiha! Dat gaat even lekker. Na een ochtendje schrijven nu op 7160 woorden. De vijf vriendinnen zijn een avondje stappen. Wat een romantiek! En drama! Voorproefje:

“Wat doe jij nou?” vraagt Karin streng aan Els, die haar glas aan haar lippen zet. “Eén slokje mag toch wel?” vraagt Els. “Nee!” zeggen ze allemaal streng. “Ober!” Karin wenkt. “Heeft u voor haar een…” “Tonic.” zegt Els beteuterd. “Maar mag het wel in zo’n mooi wijnglas?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.