creatief schrijven

Workshop creatief schrijven

Kijk, juf. Ik heb het thuis afgemaakt!

Een meisje van acht jaar staat voor mijn neus. Ze toont trots een paardenschrift met vol gepende bladzijden. Ze is het sprookje over de heks en de taart in mijn les begonnen en is thuis enthousiast verder gegaan.  Daar doe ik het dus voor!

In zes lessen van een uur geef ik tien kinderen in de leeftijd 7 t/m 10 jaar een zetje. Sommige van hen hebben totaal geen aanmoediging nodig, maar vinden het wel fijn om mijn positieve commentaar te horen. Anderen maken graag gebruik van de ansichtkaarten en Story Cubes om een verhaal op de rails te krijgen.  Ik probeer ze de basisbeginselen bij te brengen van de verhaalstructuur. Maar, zoals uit onderzoek al is gebleven, is dat niet eens echt nodig. Het zit namelijk al ergens in ons collectieve brein opgeslagen.

Een beetje aanmoediging en een vleugje fantasie. That’s all that it takes!

1 gedachte over “Workshop creatief schrijven”

  1. Pingback: Met de stroom mee - José van Winden Tekstproducties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.