Bye bye, hey hey

En dan krijg ik de bedenkelijke eer om de allerlaatste ‘Bakker van Winden’ blogpost te schrijven. Ik, die al met tranen in de ogen sta als ik een feestje verlaat. Die man en kinderen iedere dag bij de deur uitwuift en moeite heeft de deur achter ze te sluiten. Gisteren nog, nam ik snikkend afscheid van de vrienden waarmee we weer een weekend op het mooiste festival van Nederland (Mañana Mañana) stonden. En dat terwijl we elkaar komende zondag gewoon weer treffen op Parkpop. Dat sentimentele persoontje moet dan de koop doorhakken, de stekker eruit trekken, de pijp aan Maarten geven? Oké, hier gaan we dan.

Ranking

We zijn vol enthousiasme eind september 2017 aan onze blogconversatie begonnen, Alice en ik. We leerden elkaar kennen als schrijvers voor Boek10, de 2017 (1) editie en we herkenden zoveel van onszelf en onze levens in elkaar, dat we nieuwsgierig waren naar de rest. We dachten dat het ook voor anderen leuk zou zijn om onze conversaties te lezen. Maar er zat natuurlijk ook een pr-plannetje achter. Bloggen is goed voor je ranking op Google, weet iedere SEO-goeroe en soms is het lastig onderwerpen voor zo’n bericht te bedenken. Vele redenen dus om een nieuwe blogserie te starten.

Deadline

Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. We zijn allebei druk met van alles, maar vooral ik vond het steeds lastiger om iedere twee weken een stukje op te leveren. Zoals je zelf al aangaf: de rek is er een beetje uit. Dit laatste bericht schrijf ik zelfs luttele minuten voor de deadline. Maar dat is misschien ook wel schrijvers eigen. Je gaat pas echt aan het werk als het moet.

Burn out

Laat ik het afscheid maar niet langer rekken. Ik slik de brok in mijn keel weg. Zoals mijn grote held Neil Young al zong:

‘It’s better to burn out than to fade away’.

Het is daarnaast natuurlijk de grote vraag hoe lang Bakker van Winden zal zwijgen. Ik ben tenslotte ook alweer op Facebook te vinden. Niets is voor eeuwig. En wij blijven elkaar sowieso zien: als schrijvers, schrijfdokters, moeders van drie pubers en theater- en festivalliefhebbers. Zie ik je op Parkpop?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.