Eigen baas

Tien jaar geleden nam ik afscheid van mijn vaste baan en collega’s. ‘Geen moment spijt’ is een stellige bewering die niet echt bij mij past, maar wat heeft het eigen baas zijn mij veel gebracht! Gisteravond brainstormde ik bijvoorbeeld over een nieuwe musical. De derde voor mij met dit ervaren team. En wat wordt het weer leuk!

Tijd, geld en talent

Straks ga ik verder met het oppoetsen van mijn eerste roman Weekendje weg (had ik al gezegd dat de lancering op 6 mei is ;-)). Ik heb toneelstukken geschreven, workshops social media, toneel en creatief schrijven georganiseerd, films gemaakt, heel veel bijlessen gegeven en teksten voor de meest uiteenlopende bedrijven en organisaties geredigeerd en geschreven. Dat was allemaal niet gebeurd, als ik veilig in loondienst was gebleven en niet mijn tijd, geld en talent in een schrijfopleiding had gestopt.

Veel geleerd

Eigen baas zijn is soms eng, soms lastig, maar vaak superhandig, inspirerend en dankbaar. Ik heb veel geleerd over ondernemen, over ondernemers, over vakmanschap en gedrevenheid. Maar ik heb ook heel veel over mezelf geleerd de afgelopen 10 jaar. Ik weet beter mijn grenzen aan te geven en voor mezelf te kiezen. Al zijn er nog steeds genoeg dingen die ik niet zo goed beheers.

Persoonlijke instelling

Ik ben bijvoorbeeld niet goed in vooruitkijken. Je zult mij geen langetermijnplanning zien maken. Ook nu niet. ‘Het komt zoals het komt’ en ‘We zien wel hoe het loopt’: dat past bij mij. Daar moet je bij de meeste coaches niet mee aan komen. Toch heeft  die instelling me geen windeieren gelegd. Kansen aanpakken die zich voordoen, doorzetten om dingen tot een goed einde te brengen, nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan. Zo heb ik het de afgelopen jaren gered en ik ben vast van plan op dezelfde voet door te gaan.
Ik word niet rijk van wat ik doe, maar word er wel heel gelukkig van. Dankbaar voor alles wat er tot nu toe op mijn pad is gekomen, kijk ik uit naar de avonturen die voor me liggen.

1 gedachte over “Eigen baas”

  1. Pingback: Per-ongeluk-bedrijf? - José van Winden Tekstproducties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.