Contract Weekendje Weg Boek 10

Weekendje Weg op eigen benen en dat is eng!

Zo’n zes jaar geleden begon het allemaal met een idee, een locatie en vijf vrouwelijke personages: “Weekendje Weg”. De titel is in de loop der jaren nooit veranderd, maar de inhoud en vorm zijn wel degelijk anders dan in het begin. Het verhaal schreef zichzelf als een webfeuilleton, transformeerde tot een filmsynopsis en groeide uiteindelijk uit tot een volwaardige roman.

Lancering

Een roman! Nou ja, technisch gesproken is het nu nog een manuscript dat bij de eindredacteur ligt en waar waarschijnlijk nog wat aan gesleuteld moet worden. Maar daarna is het dan echt een roman: met een isbn-nummer, een uitgeverij, een cover en heel veel lettertjes. Het is zelfs al bekend wanneer Weekendje Weg in boekvorm uit zal komen. Want de lancering ervan, met negen andere boeken en dat is een unicum in Nederland, zal plaatsvinden op 6 mei in Hoorn, de vestigingsplaats van ‘mijn’ Uitgeverij Godijn. Je kunt bij deze lancering aanwezig zijn. Is het niet voor mij of Weekendje Weg, dan misschien voor één van de andere Boek10 boeken of omdat je als lezer of schrijver graag kennis wilt maken met lotgenoten.

Schijnwerpers

Het is nooit mijn plan geweest om het verhaal over een weekend vol intriges en geheimen voor mezelf te houden. Dagboeken? Die schrijf ik voor mezelf. En mijn Morning Papers zijn ook niet geschikt voor publicatie. Maar andere pennenstreken deel ik graag; “Happiness only real when shared” is niet voor niets één van mijn favoriete filmquotes. Maar nu de lancering nabij is, begint er iets te knagen. Een tergende onzekerheid geeft mij de neiging om me onder een dekentje in de kast terug te trekken. Dat is niet de bedoeling: als ik Weekendje Weg het licht gun, zal ik als schrijver toch echt in de schijnwerpers moeten gaan staan. En dat valt niet mee.

Kritische Lezer

Want De Lezer doemt op. De Kritische Lezer om precies te zijn. Zij (want ik verwacht dat het een zij is) zit mij in de weg als ik mijn aanstaande boek probeer te promoten. Ik wil graag dat veel mensen het verhaal lezen, maar ik hoop vooral dat veel mensen het boek leuk vinden. Van huis uit ben ik gewend om niet te hoge verwachtingen te scheppen. Dan kan het alleen maar tegen vallen. Maar wie koopt in de boekhandel het boek met “is misschien wel leuk om te lezen, als je ervan houdt” als aanbeveling op de cover?

Enthousiaste Lezer

Ik hoop dat mijn boek De Kritische Lezer de mond snoert. Dat De Kritische Lezer een Enthousiaste Lezer zal worden. Die het van de daken zal schreeuwen: dat Weekendje Weg zo goed, zo meeslepend, zo herkenbaar, zo grappig, zo schurend is, dat het iedereen het zou moeten lezen. Maar dat heb ik natuurlijk niet in de hand. Het kan ook niet. Je kunt nooit iedereen tevreden stellen. Maar ik probeer het wel.

Wil je meer weten over Weekendje Weg of wil je graag een Kritische Lezer/Enthousiaste Lezer worden? Lees hier meer en/of reserveer jouw gesigneerde exemplaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.