Leuren of waardevolle informatie delen

Natuurlijk gaat Bakker van Winden na dit eerste half jaar nog wel even door! (En over tien jaar, als we rijk en beroemd zijn, bundelen we onze brieven.)

Trots

Om met het beantwoorden van jouw vraag te beginnen, Alice. Ja, ik ben best trots dat de eerste druk van Weekendje Weg bijna op is en dat onze uitgever er zoveel vertrouwen in heeft, dat ik een tweede editie mag laten maken! Mijn input is naar de vormgever, een nieuwe cover is dus in de maak en dat vind ik supertof!

Maar… ik ben een ‘Rupsje Nooitgenoeg’. Ik wil meer lezers, meer aandacht, meer goede recensies. En daarvoor is een plan nodig. Een promotieplan. En zoals je weet, ben ik niet zo goed in plannen. Dus stel ik het uit, tot de 2e druk dampend bij de drukkerij ligt en ben ik alsnog te laat voor een promotiecampagne. Dat vrees ik tenminste.

Podcast promo

Ik ben wel op de goede weg: ik volg de Britse Joanne Penn. Ik smul van haar podcast “The Creative Penn” (https://www.thecreativepenn.com/about/). Ze is ervaringsdeskundige als het om boekpromotie gaat en ze heeft als gouden stelregel: “Share what you love with people who actually care about it.” Ga dus niet leuren met je boek, maar zorg ervoor dat jouw berichten en acties waarde hebben voor je (potentiële) lezers. Gemakkelijker gezegd, dan gedaan, al heeft ze natuurlijk gelijk. Niet alles wat zij deelt, heeft waarde voor mij, maar genoeg om haar wel te willen horen. (Al is het alleen al om haar sappige Britse accent en gegiechel).

Experimenten

Ik ben dol op podcasts, webinars en instructievideo’s. Het zijn de grote verdiensten van dit digitale tijdperk wat mij betreft. Want ik leer graag iets bij. En ik ben altijd bang dat ik iets mis. Ze staan op mijn lijstje om een keer zelf mee te experimenteren. Zodra ik heb bedacht welke waarde ik wil delen, ga ik ermee aan de slag en komt het in mijn promotieplan. Tot die tijd blijft het een beetje bij leuren, ben ik bang.

En jij? Luister jij weleens naar podcast of webinars? Wat is jouw favoriet? Of weet je alles al ;-).

Bakker van Winden is een ouderwetse briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker, maar dan in een modern digitaal jasje. De penvriendinnen laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Ze schrijven over het schrijven en het ondernemen. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.