Laat maar lopen

Maand van de leuke dingen

Er gebeurt teveel op het moment. September zit vol leuke dingen, veel dingen die het vermelden waard zijn. Ze malen allemaal rond in mijn hoofd. Ik spuug ze uit op What’s app, Facebook, Linked in, Twitter, maar ik merk dat het ook voor mijn familie, vrienden, volgers, fans af en toe teveel wordt. Soms is het goed om alles even overzichtelijk op een rijtje te zetten. Soms is het beter om het zo maar even te laten. Ik parkeer ze even hier.

Laat maar lopen

De maand begon goed met de succesvolle vertoning van een nieuwe 48 hour film van team Exception in theater LantarenVenster in Rotterdam. Vorig jaar deden we ook mee met de Rotterdamse filmfeestje, met de film Schoon Genoeg als resultaat. Delen, delen, delen was toen het devies, met heel veel Youtube en Dumpert kijkers als gevolg. Dit jaar gaan we voor vertoning op festivals van korte films. Daar houden ze van exclusiviteit. Geen link dus nog naar de nieuwe film, maar wel naar de teaser van  “Laat maar lopen”. Wordt vervolgd.

Terug naar Robert McKee

Het schrijven van het script voor deze korte film, maakte een sluimerende droom in mij wakker. Ik zou graag mijn roman Weekendje Weg op het grote scherm tot leven zien komen. En dus ligt er nu een beduimeld exemplaar van het boek op mijn bureau. Vol aantekeningen, krabbels en kreukels. Ik zoek naar ‘wants’ en ‘needs’ van mijn hoofdpersonen, definieer het ‘inciting incident’ en ‘helpers’ en ‘harmers’ in de verhaallijnen. Het borrelt in mij. Nu maar hopen dat ik het vuur weet aan te steken bij producent(en), regisseur(s) en fondsen die de realisatie mogelijk kunnen maken. Zo blij dat ik mijn vier dagen Story Seminar herbeleef! Nogmaals wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.