Bingewatching

Hi Alice,

Wat heerlijk om in jouw aftrap in een adem genoemd te worden met Bassie en Adriaan! Ik dacht dat ik het doel in mijn leven had bereikt met het lanceren van Weekendje Weg, maar er bleek dus nog een ander onvervuld verlangen te zijn. Met deze blogserie wordt dat alsnog vervuld.

Trap na

Dat jij de aftrap mag doen, heeft er zeker niets mee te maken dat deze blogreeks jouw idee was? Ik geef toe dat ik de boot ‘wegens drukke werkzaamheden’ even heb afgehouden. De klik tussen ons voel ik gelukkig ook en dat komt vooral door de overeenkomsten die jij noemt. Daarnaast hebben we ook nog allebei een bril, wonen we in een dorp en gaan graag naar theater of een festival en we waren elkaars kritische lezers. Wat extra helpt is dat we beiden de nuchterheid zelve zijn. Toch?

Achterlopen

Er is ook heel veel dat we niet van elkaar weten. Waar ik nieuwsgierig naar ben, is of jij ook zo verslaafd bent aan televisieseries. Of het nu A’dam – e.v.a. is, The Bridge, Penoza of The Killing. Ik hou ervan. Ik heb Breaking Bad verslonden. Vorige week pas heb ik de laatste aflevering gezien. Game of Thrones vind ik ook geweldig, al zijn we daar pas net bij seizoen 5. We lopen hier in Schipluiden vaak wat achter, maar bij ons thuis is het dus nog een graadje erger. Hoe zit dat eigenlijk in Oude Wetering?

Verslaving

De uitvinding van de eeuw voor mensen die geen Netflix hebben, maar wel van series houden, is de personal recorder. Een jaar geleden was dan eindelijk het zesde seizoen van Cold Feet op tv. Die wilde ik voor geen goud missen, maar hij moest even tussen de opnames blijven staan. Ik was zo verknocht aan die serie twintig jaar geleden dat ik er de complete box van heb gekocht. Uiteraard wilde ik eerst alle oude afleveringen terugzien voor ik aan de nieuwe zou beginnen. En ik ben weer hooked. En nu heb ik spijt, dat ik de nieuwe serie gewist heb. Maar gelukkig: ik hoef nog geen afscheid te nemen van Adam, David, Karen, Pete en Jenny, want er komt binnenkort een zevende serie aan!

Ben jij ook zo’n bingewatcher?

p.s. Ik onderteken dit graag met Bakker van Winden. Ik hou namelijk erg van brood en banket en Heel Holland Bakt. En ik bak graag zoete broodjes, inclusief alle koolhydraten en gluten.  Gebakken lucht, daar heb ik dan weer niet zo’n klik mee.

 

Bakker van Winden is een ‘ouderwetse’ briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker. De ‘penvriendinnen’ laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.