No Impact Week (2)

Dag één, consum(ind)eren

Dag één van de No Impact Week is bijna ten einde. Hoewel vandaag eigenlijk in het teken stond van het consum(ind)eren, hebben we toch met elkaar al wat andere dingen toegepast. Want niks kopen, daar is hier op zondag niks aan. (Alleen rond kerstmis was onze dorpsAH voor het eerst een zondag open. Ik vond het geen succes, ben er dagen van uit mijn bioritme geweest.)

Dit is mijn grootste succesnummer vandaag: bloemkool en aardappelen garen in een hooikist. Maar, omdat we geen hooikist hebben (en natuurlijk ook niet mochten kopen), pakte ik beide pannen zo gauw het water het kookpunt had bereikt in in een tafellaken. Het duurt wat langer, maar werkt echt! Gas uit en gaan. Slow cooking?

882246_10200382256455038_201291767_o

En bij de No Impact Week hoort ook een bezinningsmomentje in de vorm van een lijstje met daarop vijf dingen waar je dankbaar voor bent. Ik ben blij met:

  1. een hele gezellige, warme kennismakingsviering voor alle eerstecommunicantjes waar opa èn oma bij waren.
  2. een heerlijke no-nonsense schoonfamilie
  3. het feit dat ik met mijn vader op stap kon, zodat hij even bij zijn broers en zussen kon zijn.
  4. onze kinderen die zo lekker meedenken over no impact
  5. mijn superwarme zelfgebreide poncho, ideaal voor achter de laptop.

p.s. Wat ik alleen niet gedaan heb en volgens de handleiding wel zou moeten doen is mijn afval van de hele dag opsparen. Morgen is namelijk afvaldag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.