No Impact Week (3)

Dag twee van de NIW en mènsen, wat is het godvergemese koud! Zeker als je besloten hebt wat offers te brengen en de thermostaat de hele dag op 18 graden laat staan. Ik had het zelfs zo koud dat ik, tegen de gewoonte in, de neiging had om jongste met de auto naar de voetbaltraining te brengen. Ik werd op mijn vingers getikt en dus stapten we braaf weer op de fiets. Om half tien ging ik van ellende maar in mijn warme bedje liggen sippen. Dat slechte humeur is waarschijnlijk ook een reactie op mijn snoepstop, best lastig als je suikerverslaafd bent.

Maar goed, genoeg geklaagd. Wat hebben we vandaag gedaan om de afvalberg te verminderen? Feitelijk niet veel. De jongens kregen een dubbelkaakje mee in een bakje, in plaats van een stuksverpakt schoolkoekje. De vorige No Impact Week leverde dat nog veel protesten op, maar nu niet meer. Ook zij worden ouder en wijzer, gelukkig. Verder gebruiken we al zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en proberen we plastic zakken her te gebruiken (bijvoorbeeld om, hoe ironisch, het plastic afval in te doen). Onze grijze container is sinds dat apart wordt ingezameld wel opvallend leeg geworden. En zelfs onze kattenbakkorrels zijn tegenwoordig composteerbaar.

Alvast vooruitlopend op de minder energiedag hebben we vandaag de tweede koelkast uitgezet. En we zijn aan het puzzelen hoe we dat voor de rest van het jaar kunnen oplossen. De inbouwkoelkast in de keuken is echt te klein en die in de bijkeuken te oud. Wordt vervolgd, dus. Een ander energiebesparingsdingetje hadden we al een paar weken geleden al ingevoerd. Ik drink thuis heel veel thee en voor elk bakkie zette ik de waterkoker opnieuw aan. Zonde natuurlijk! Dus hebben we nu een thermoskan voor heet water en een pot thee houden we warm in onze alternatieve hooikist. Dat werkt heel goed.

Ondanks de kou was het natuurlijk toch een mooie dag.

  1. samen met jongste een appeltaart gebakken voor zijn juffen, omdat hij ze zo lief vindt.
  2. manlief is aan de beterende hand. Morgen gaan we samen heerlijk op stap.
  3. we zijn heel veel geld aan het besparen en dat heeft hij allemaal uitgezocht!
  4. oudste had weer een superrapport
  5. middelste is net zo gek op taal als ik en verheugt zich op het bezoek van een echte schrijfster aan de klas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.