Petemoei Rob van de ICT

Soms kan ik zo hevig terug verlangen naar de tijd dat ik nog in loondienst was. Gisteravond bijvoorbeeld: van het ene op het andere moment deed mijn laptop niet meer wat ik wilde. Google was compleet van slag. Ik kon geen nieuwe documenten in Drive meer aanmaken en mijn Agenda bleef zichzelf hardnekkig Calender noemen. Hoeveel ik ook op Instellingen drukte en in- en uitlogde, hij gaf geen sjoege. Help!

Vroeger zouden bij deze hulpkreet direct (?) mijn vriendjes van de ICT-afdeling fluitend naast mijn stoel hebben gestaan om het allemaal voor me op te lossen. Bij ieder software- of hardwareprobleem hadden zij een oplossing. Zo achteraf beschouwd waren Gertjan en Rob de petemoeien, de toverfeeën van het bedrijf. Maar ja, die waardering krijg je altijd achteraf.

En dit geldt natuurlijk niet alleen voor de ICT afdeling. Hoe rijk was ik vroeger? Want er was ook iemand die nieuwe nietjes voor me bestelde, die telefoontjes voor me aannam als ik even niet ter plaatse was en, niet te vergeten, iemand die ’s avonds mijn bureau en de w.c. voor me poetste. Wat een weelde!

En zo zat ik dus met mijn handen in het haar, want ik moest nog een offerte schrijven en nieuwe afspraken in mijn agenda zetten. Toen ben ik zelf maar gewoon gaan puzzelen. Wat een gedoe! Programma’s de-installeren en weer installeren en computer opnieuw opstarten. God zegene de greep. En…het lukte! Nu doet alles het weer en dat heb ik toch maar mooi zelf voor elkaar gekregen! En zo voel ik me dan zelf even ICT-er.

Oh jee, ik zag net dat de nietjes op waren. Zou ik dat ook zelf op kunnen lossen?

2 gedachten over “Petemoei Rob van de ICT”

  1. Pingback: Liegen dat het gedrukt staat - José van Winden Tekstproducties

  2. Pingback: Slimmer werken | José van Winden Producties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.