toneel voor bedrijven

Speel je rol op het toneel

Een controllers conferentie. Wat stel je je daarbij voor? Precies: een dag gevuld met Powerpointpresentaties met cijfertjes en veel droge informatie.

‘Dit keer doen we het anders’, dacht de marketing manager van een internationaal veevoederbedrijf. ‘We brengen onze boodschap over middels een toneelstuk.’

Toneel op maat

En zo kreeg ik begin februari een telefoontje van de directiesecretaresse met de vraag of ik misschien een toneelstuk op maat zou kunnen schrijven. Na mijn ervaringen met het schrijven van musicals als Gerommel in het Rusthuis en de samenwerking met onze lokale Albert Heijn voor Sores in de Super, leek dit me een logische volgende stap. Een spannende stap, dat natuurlijk wel. Maar ik kreeg van het bedrijf alle vertrouwen. Ik wilde het niet alleen doen en zocht en vond gelukkig een ervaren regisseuse om de boel in het gareel te houden. We schreven een offerte en na goedkeuring hiervan toog ik aan het schrijven.

Verkoopproces

Het is een hele andere manier van schrijven dan ik gewend ben. Eigenlijk is het nog meer puzzelen en passen en meten.

Stop alle stappen van het verkoopproces (inclusief vaktermen) in een blender, voeg wat interessante personages en dramatische verwikkelingen toe en laat het geheel een nachtje weken.

En voilà: je hebt een toneelstuk van ongeveer een uur, in zes episodes, met een begin, midden en eind. Wat het voor mij extra leuk maakte, is dat het om een internationale conferentie gaat. Het stuk moest dus in het Engels. En ik mag dan Engels gestudeerd hebben, bijles geven, af en toe teksten van en naar het vertalen, ik had nog niet eerder Engels voor toneel geschreven. Het bleek me gemakkelijker af te gaan dan ik dacht. Sterker nog, de tekst leek zichzelf te schrijven.

toneel voor bedrijven

Nu is het toneelstuk klaar, de repetities zijn in volle gang en over twee weken staan er vijf min of meer vrijwillige  uitverkorenen van het bedrijf in dit vlakke vloer theater te schitteren. En dat dat indruk gaat maken, is wel zeker.

Wil jij dit ook? Laat maar horen!

1 gedachte over “Speel je rol op het toneel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.