Doorgeschoten

Je hebt gelijk, hoor, Alice. Een kind heeft zeker recht op privacy. Ik probeer Magister zoveel mogelijk links te laten liggen en heb net mijn kinderen uit de Microsoft Family gegooid. Ik hoef het niet allemaal te weten. Al zou ik zo graag op dit moment even bij alle drie om het hoekje kijken.

Werkweek

De oudste is al anderhalve week weg met school. Een combinatie van culturele en sportieve activiteiten. Bij ons heette dat een werkweek en gingen we naar de Assumburg in Heemskerk. Een dagtocht naar het grote Amsterdam was heel avontuurlijk! Maar tegenwoordig gaan ze gewoon twee weken naar Italië. Een fantastische ervaring, natuurlijk. Maar ook daarbij zijn we wel een beetje doorgeschoten, vind ik. Ik ben op zulke momenten altijd blij dat wij niet elk dubbeltje hoeven om te draaien, want al die leuke uitstapjes kosten kapitalen. En ook grappig: de sportieve dingen die hij daar gaat doen, zou ik voor geen goud durven. Canyoning of rafting, bijvoorbeeld. Doe mij dan maar een bezoek aan Verona, maar daar heeft hij natuurlijk weer geen boodschap aan.

Meevallen

Koud terug van onze heerlijke meivakantie ben ik alweer met de zomervakantie bezig. Vroeger gingen we gewoon met de tent en wisten we vooraf nog niet hoe en wat, maar dit jaar staat alles al vast. We gaan in ieder geval een driedaagse berghuttentocht doen in Tsjechië, ons favoriete vakantieland. Ik ben geen held, heb nogal hoogtevrees en heb dus in mijn bed, tijdens die eeuwigdurende minuten voor je in slaap valt, al talloze malen bovenaan een afgrond gestaan. Als ik het al zo vaak beleefd heb, dan kan het alleen maar meevallen, toch? Dat is wel een tic van mij: bereid je voor op het ergste, dan valt het altijd mee. Herken je die eigenschap? Of ga jij helemaal op in de voorpret?

Oud

En om terug te komen op die werkweek. Wat was dat lekker, om even helemaal los te zijn van thuis. Ik heb er nooit zo over nagedacht wat mijn ouders vonden van de streken die ik uithaalde als tiener. Pas als je eigen kinderen de leeftijd krijgen waarop je zelf ging stappen, word je je ervan bewust dat zij daarmee moesten dealen. En moet je zelf ineens standpunten innemen. Dan voel je je opeens wel heel erg oud en verantwoordelijk. Hoogste tijd om weer eens uit de band te springen!

Naschrift: Oudste is veilig thuis. En wat vond hij nu het leukste in het verre Italië? Een voetbaltoernooi :-). 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.