Website bijwerken

Zo af en toe kijk ik de teksten op mijn eigen website even na.

Klopt het allemaal nog wel?

Zijn er dingen die ik helemaal niet meer doe of hebben bepaalde activiteiten de overhand gekregen? Dat checken doe ik vaak als ik met grote letters een schrijfproject in mijn agenda heb gezet. Het bekende uitstelgedrag steekt dan weer de kop op, maar soms blijkt het ook gewoon even nodig. Zoals vandaag. Ik wilde een musical verder uit gaan werken, maar doe in plaats daarvan hele andere dingen. Ik vul mijn uren met klusjes die ik op een ander moment had uitgesteld. En ik vertrouw erop dat het met de musical wel weer goed komt.

Nieuwe indeling

Mijn website, dus. Daar blijkt helemaal niets over de aankomende musical op te staan en ook niet over een ander project dat veel van mijn tijd in beslag heeft genomen de afgelopen maanden. Tijd voor wat zelfonderzoek: wil ik meer van zulke projecten doen? Jazeker! Dan zal ik toch maar mijn website bijwerken en er de nieuwe informatie op plaatsen.

  • Maar hoe en waar?
  • Zal ik de indeling weer helemaal omgooien?
  • Wordt het tijd voor een nieuw WordPressthema?

Ik raak eigenlijk ook wel een beetje uitgekeken op de huidige structuur en uitstraling.

Weinig bezoek

Ik zucht. Dit wordt meer dan een tekstje plaatsen. Dit wordt nadenken over hoe de bezoeker mijn website gebruikt. Dit wordt bepalen welke projecten voorrang krijgen. Dit wordt schuiven, schrijven en schrappen. Om eerlijk te zijn, komen hier niet veel bezoekers. De blogs die ik plaats, worden doorgaans alleen gelezen door een paar contacten. De homepage wordt alleen bekeken door mensen die mijn naam kennen en informatie willen verifiëren.

Kwantiteit of kwaliteit

Maar… wie blijft hangen op mijn website, heeft vaak wel een concrete, leuke opdracht voor me. En dan is het natuurlijk toch de kwaliteit en niet de kwantiteit die telt. De inhoud maakt blijkbaar dat ik wel vindbaar ben voor wie mijn specifieke kennis en ervaring kan gebruiken.

Mede dankzij deze website ben ik nu wel professioneel bezig met wat ik het liefste doe en volgens mij ook het beste kan: aansprekende scripts en dialogen schrijven!

Dus plaats ik snel dit blog en ga ik aan de slag met de rest van de website bijwerken. Zodat meer mensen daar gebruik van kunnen maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.