Weekendje Weg – een stap verder

Ik moet eerlijk bekennen: ik had nog nooit van boekbloggers en leesclubs gehoord. Lezen doe je in je eentje en tips voor nieuwe boeken krijg je van vrienden, kranten en tijdschriften en DWDD. Zo zat het bij mij. Ik leen boeken van de bieb, koop hooguit iets als ik een keer een boekenbon heb gekregen of punten voor bol.com heb gespaard. En zelfs dan zijn het vaak studieboeken over schrijven. De enige uitzondering op de regel is de complete serie van Harry Potter, inclusief theatertekst en filmscript. Van mij worden schrijvers dus niet rijk.

Leesgroepen

Sinds mijn debuutroman Weekendje Weg op 6 mei is gepubliceerd, is er een wereld voor me open gegaan. Ik ben op advies van mijn uitgeverij lid geworden van leesgroepen op Facebook als Samenlezenisleuker, Mustreads or not, Libelle leest en Literatuur-Romans-gewoon-gezellig. In eerste instantie om daar mijn eigen boek te kunnen pluggen en mijn publiek te ontmoeten. Maar het blijkt gewoon heel leuk te zijn om met mensen die je helemaal niet kent leeservaringen uit te wisselen. En nu doe ik dus lekker mee.  Af en toe plaats ik een foto van een boek dat ik echt geweldig vind of vraag ik me hardop af wat anderen nu zien in een boek dat mij helemaal niets doet.

Goede recensies

Deze leesgroepen zijn behoorlijk groot, meer dan 4000 volgers is geen uitzondering. Die zijn niet allemaal even actief, gelukkig. Dat er veel boekenliefhebbers zijn, die elke maand honderden euro’s uitgeven aan nieuwe of tweedehands boeken is mij nu ook wel duidelijk.  En biedt hoop voor de populariteit van Weekendje Weg, want ook daar is het boek goed ontvangen. Algehele tendens:

Weekendje Weg is een boek dat gemakkelijk weg leest.

Dat durf ik niet zomaar zelf te beweren, maar is de mening van lezers uit mijn eigen omgeving. Het wordt ook duidelijk uit de serieuze recensies die op die leesgroepen worden geplaatst. En die recensenten ben ik erg dankbaar. Ze zorgen ervoor dat mijn boek beter zichtbaar wordt voor anderen. Zoals die van Tazzy Jeninga.

lekker Weekendje Weg lezen in de zon

Volgende stap

Mijn directe omgeving weet inmiddels van het bestaan van Weekendje Weg. (Er zijn mensen die mijn gepraat, gepost en geplug al een beetje zat worden en dat kan ik me goed voorstellen.) Het maakt dat ik wat terughoudender wordt in mijn enthousiasme. Daarom zijn leesgroepen en boekbloggers heel belangrijk bij mijn volgende stap in de promotie van Weekendje Weg. De stap waar ik in mijn vorige blog nog tegenop zag, maar die nu toch is genomen.

Een fijne opsteker is ook de recensie van Biblion, op basis waarvan veel bibliotheken in Nederland nu een exemplaar van Weekendje Weg hebben aangeschaft!

1 gedachte over “Weekendje Weg – een stap verder”

  1. Pingback: Leuren of waardevolle informatie delen - José van Winden Tekstproducties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.