Kiezen

Ik ben stikjaloers op jouw nieuwe werkplek, Alice! Vandaag werk ik voor een keer bij mijn man op kantoor, omdat ik straks daar in de buurt een afspraak heb. Die vibe, van werkende mensen achter hun laptop, die af en toe koffiehalen, een conference call doen, of juist als een gek op hun toetsenbord rammen, dat is erg lekker. En het houdt me ook bij de les. Geen wasje uit de wasmachine halen, niet even snel een boodschapje doen. Dat zou ik vaker op moeten zoeken. En jij hebt dat nu gewoon elke week!

Breien en tv kijken

Multitasken. Diep vanbinnen weet iedereen wel dat dat niet werkt. Ik ben regelmatig heel efficiënt met één hand de vaatwasser aan het uitruimen, omdat ik vuilnis of mijn telefoon heb ik mijn andere hand. En Facebooken terwijl je stukken schrijft, werkt ook niet echt. Zelfs een film kijken en breien gaat me niet meer zo gemakkelijk af als vroeger. Toch doe ik dingen tegelijk, want ik kan gewoon niet kiezen. Ik heb nu ook naast dit blog drie andere documenten open staan. Dat is iets dat bij mij wèl goed werkt. Heb ik even geen inspiratie voor het een, dan ga ik even verder met het ander.

All-Inclusive

Ja, ik word vaak moe van mezelf en mijn opgelegde deadlines. Het lijkt ook nooit genoeg. Je hebt van die mensen die een week all-inclusive op het strand gaan liggen niksen. Het is niet mijn ding. Ik moet iets te doen hebben. Maar dat is ook best een goede eigenschap, toch? Onze boeken zouden er nooit gekomen zijn zonder die drive. Er was bij mij tenminste niemand die over mijn schouder meekeek of ik wel genoeg woorden typte op een dag.

Inspirerend

Een van de vier boeken die ik nu lees (want ik kan ook niet kiezen tussen boeken), is Het geheim van de schrijver van Renate Dorrestein. Ik trok het weer uit de kast toen ik het bericht las dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze laat op een hele nuchtere en inspirerende manier voelen dat het ertoe doet wat je doet. Of dat nu schrijven is of iets anders. Maar ik geloof niet dat ze bedoelde dat je nu per se alles tegelijk moet willen doen.

Heb jij boeken die jou blijven inspireren?

Bakker van Winden is een ‘ouderwetse’ briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker. De ‘penvriendinnen’ laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.