Creatief schrijven

“The world needs your story in order to be complete” (Anne Jackson)

Al vanaf dat ik me kan herinneren, vormen zich verhalen in mijn hoofd. Ik fantaseer over de mensen die ik tegenkom, over plaatsen die ik bezoek, over voorwerpen die er net even anders uitzien dan normaal. Ik merk dat ik soms een andere kijk heb op situaties dan andere mensen. Een familietrekje? Ik moest er iets mee, maar in welke vorm, dat werd eind 2006 pas duidelijk.

Kansen grijpen

Ik stond op een kruispunt: mijn toenmalige pr-baan stond op de tocht, mijn moeder was net overleden en ons gezin was met drie jongens compleet. Wat zou ik doen? De banen lagen niet voor het oprapen, maar ik zag het niet zitten om nog eens tien jaar hetzelfde te doen. Ik las tussen de vacatures in de krant over de Vakopleiding Scenarioschrijven en voelde de kriebels in mijn buik. Dit was mijn kans om het roer helemaal om te gooien. Het toelatingsgesprek bij de Scriptschool en een goed gesprek met het thuisfront gaven mij het laatste zetje. In 2007 en 2008 ging ik weer twee dagen per week naar school en dat in het verre Amsterdam.

Write the truth

Schrijfwerk

Sindsdien schrijf ik niet meer alleen voor mezelf, maar durf ik mijn teksten voor film, toneel en musical als werk te zien. In 2010 kreeg ik het eerste idee voor een verhaal over vriendinnen (later zussen) die een heftig weekend weg beleven. Het werd uiteindelijk mijn debuutroman Weekendje Weg, die in mei 2017 is verschenen. Daarnaast schrijf ik korte verhalen en blogs. Mijn liefde voor het schrijven breng ik graag over aan andere mensen. Met enige regelmaat verzorg ik cursussen Creatief schrijven voor kinderen en ik heb een periode Schrijfcafé’s georganiseerd.

In februari 2018 werd ik benaderd door Nutreco met de vraag of ik voor hun internationale conferentie een toneelstuk zou kunnen schrijven. Dat heb ik met veel plezier en succes gedaan (zoals je hier in een blog kunt lezen.)

Vanaf september 2018 schrijf ik scripts voor het Vlaardings Musical Gezelschap.

Ik ben in 2017 lid geworden van Schrijvers tussen de Kassen, een vereniging van schrijvers in het Westland, die diverse (voorlees)activiteiten organiseert.

Gamification

Ik blijf bijleren door het lezen van allerlei schrijfboeken en het volgen van schrijfcursussen . In 2013 heb ik  de online cursus The Future of Storytelling gevolgd om zo meer te weten te komen over het gebruiken van verhalen in games en apps. Die kennis kan ik goed inzetten nu ik teksten schrijf voor een ontwikkelaar van educatieve games, apps en films.