Stevige, maar flexibele basis

Ach jee, Alice, heb ik je zwaar beledigd in mijn vorige blogbericht? Misschien is liegen ook iets te zwaar uitgedrukt en komt verzwijgen dichter in de buurt bij wat ik bedoel. Of is dat toch een eufemisme?

Degelijk

Je vraagt me hoe het met mijn basis is. Die is niet veel anders dan die van jou. Het is dit jaar 30 jaar geleden dat Nederland Europees kampioen voetbal werd, maar ook dat ik verkering kreeg met mijn echtgenoot. Dertig jaar samen, dat kun je inderdaad trouw of degelijk noemen. Een verzachtende omstandigheid: in die periode ben ik wel vijf keer verhuisd, waaronder naar Leiden en Norwich, maar de meeste tijd waren we wel in, wat vroeger de Gemeente Schipluiden was, te vinden. Op ons laatste adres wonen we alweer zestien jaar.

Sh’bam

Tien jaar lang werkte ik bij dezelfde baas, nadat ik eerst allerlei baantjes had gehad via uitzendbureaus. Want eigenlijk ben ik als de dood om mezelf vast te leggen. Er was heel wat voor nodig om me een vast contract te laten tekenen. Maar vervolgens had ik de grootste moeite om die vaste stek weer te verlaten. Ik ga al jaren op dezelfde ochtend met dezelfde vriendin sporten, al veranderde de les voortdurend en gingen we zo van zumba via sh’bam en bootcamp naar ‘High Intensity Training’. Die afwisseling (en een vriendin die erg van vaste structuren houdt) zorgt ervoor dat ik nog steeds naar dezelfde sportschool ga.

Weggooien

Ik ben niet merkvast, probeer graag nieuwe dingen. Misschien is dit ook wel een reden waarom ik Facebook helemaal de rug toe heb gekeerd. Ik raak op dingen uitgekeken en hou ervan om heilige huisjes en overtuigingen omver te schoppen. Soms gooi ik te rigoureus dingen weg. Ik wilde gisteren mijn bed opmaken, maar bleek geen hoeslaken meer in huis te hebben. En bedankt, Marie Kondo! Nu kan ik gelukkig weer iets nieuws kopen.

Ik las in een ander blog van jou dat je een challenge wilt aangaan om elke dag weer een dingetje meer weg te gooien. Hou je dat een beetje vol?

Bakker van Winden is een ouderwetse briefwisseling tussen José van Winden en Alice Bakker, maar dan in een modern digitaal jasje. De penvriendinnen laten met liefde iedereen meegenieten van hun wel en wee. Ze schrijven over het schrijven en het ondernemen. Bakker van Winden snijdt ze dik en bakt ze bruin!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.